Op vijf jaar tijd is het aantal klanten in de postkantoren met 25 procent gedaald, schrijft La Dernière Heure woensdag. Gevolg: vanaf september 2016 zullen de openingsuren in 179 kantoren ingekrimpt worden.

"De klanten konden vroeger enkel op de postkantoren rekenen, maar hebben nu een waaier aan mogelijkheden", licht minister van Post Alexander De Croo toe.

Van 2010 to 2015 daalde het aantal klanten aan het loket met 25 procent, maar bij de website is precies het omgekeerde het geval. Het aantal onlinebezoekers verdubbelde bijna in dezelfde periode van 9,2 naar 17,6 miljoen.

Bpost gaat daarom verder aan de openingsuren van de kantoren sleutelen. Na sociaal overleg viel op 28 juni de beslissing om vanaf 5 september de openingsuren aan te passen in 179 kantoren. Dat is al zeker het geval bij 60 kantoren in Wallonië. De kantoren zullen minstens een halve dag per week de deuren sluiten. In Brussel krijgen drie kantoren daarentegen verruimde openingsuren.

De overige postkantoren die minder toegankelijk zullen zijn, bevinden zich bijgevolg in Vlaanderen. "Het niveau van de dienstverlening zal overal behouden blijven", verzekert De Croo in antwoord op een vraag van MR-volksvertegenwoordiger Gautier Calomne. (Belga/BO)

Op vijf jaar tijd is het aantal klanten in de postkantoren met 25 procent gedaald, schrijft La Dernière Heure woensdag. Gevolg: vanaf september 2016 zullen de openingsuren in 179 kantoren ingekrimpt worden. "De klanten konden vroeger enkel op de postkantoren rekenen, maar hebben nu een waaier aan mogelijkheden", licht minister van Post Alexander De Croo toe.Van 2010 to 2015 daalde het aantal klanten aan het loket met 25 procent, maar bij de website is precies het omgekeerde het geval. Het aantal onlinebezoekers verdubbelde bijna in dezelfde periode van 9,2 naar 17,6 miljoen. Bpost gaat daarom verder aan de openingsuren van de kantoren sleutelen. Na sociaal overleg viel op 28 juni de beslissing om vanaf 5 september de openingsuren aan te passen in 179 kantoren. Dat is al zeker het geval bij 60 kantoren in Wallonië. De kantoren zullen minstens een halve dag per week de deuren sluiten. In Brussel krijgen drie kantoren daarentegen verruimde openingsuren. De overige postkantoren die minder toegankelijk zullen zijn, bevinden zich bijgevolg in Vlaanderen. "Het niveau van de dienstverlening zal overal behouden blijven", verzekert De Croo in antwoord op een vraag van MR-volksvertegenwoordiger Gautier Calomne. (Belga/BO)