De Zwitserse agrochemische groep Syngenta gaat wereldwijd 1.800 banen schrappen of delokaliseren. Dat heeft de groep, die in België vestigingen heeft in Oosterzele en Gent, aangekondigd.

De maatregel kadert in een besparingsprogramma dat 1 miljard dollar moet opleveren tegen 2018, zo staat in een persbericht van Syngenta.

Er is sprake van onder meer consolidatie van de vestigingen voor onderzoek en ontwikkeling en delokalisering van bepaalde activiteiten naar locaties waar de kosten lager liggen.

"Het is nog niet duidelijk of er gevolgen zijn voor de 250 Belgische werknemers bij Syngenta", zegt Toon Musschoot, woordvoerder voor Syngenta Benelux.

Het Zwitserse agrochemisch bedrijf Syngenta telt in België 250 medewerkers, verspreid over drie vestigingen. In Seneffe werken ongeveer 160 mensen in een productie-afdeling die bestanddelen voor gewasbeschermingsmiddelen maakt. In Gent werken een vijftigtal medewerkers in een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en de rest van de medewerkers zijn tewerkgesteld in een commerciële afdeling in Oosterzele, ook bij Gent.

De meeste banen worden in 2015 getroffen.

Meer details over de herstructurering geeft Syngenta niet in het persbericht. De agrochemische groep telt meer dan 28.000 werknemers in ruim 90 landen. (Belga/NS)

De Zwitserse agrochemische groep Syngenta gaat wereldwijd 1.800 banen schrappen of delokaliseren. Dat heeft de groep, die in België vestigingen heeft in Oosterzele en Gent, aangekondigd.De maatregel kadert in een besparingsprogramma dat 1 miljard dollar moet opleveren tegen 2018, zo staat in een persbericht van Syngenta. Er is sprake van onder meer consolidatie van de vestigingen voor onderzoek en ontwikkeling en delokalisering van bepaalde activiteiten naar locaties waar de kosten lager liggen."Het is nog niet duidelijk of er gevolgen zijn voor de 250 Belgische werknemers bij Syngenta", zegt Toon Musschoot, woordvoerder voor Syngenta Benelux. Het Zwitserse agrochemisch bedrijf Syngenta telt in België 250 medewerkers, verspreid over drie vestigingen. In Seneffe werken ongeveer 160 mensen in een productie-afdeling die bestanddelen voor gewasbeschermingsmiddelen maakt. In Gent werken een vijftigtal medewerkers in een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en de rest van de medewerkers zijn tewerkgesteld in een commerciële afdeling in Oosterzele, ook bij Gent.De meeste banen worden in 2015 getroffen.Meer details over de herstructurering geeft Syngenta niet in het persbericht. De agrochemische groep telt meer dan 28.000 werknemers in ruim 90 landen. (Belga/NS)