Mondi Belcoat is onderdeel van de internationale verpakkings- en papiergroep Mondi. De vestiging in Duffel maakt producten voor bedrijven op basis van extrusiecoating, een technologie die lagen met specifieke functionaliteiten aanbrengt. De producten zijn bestemd voor onder meer de bouwsector, de foto-industrie en de autosector.

De tegenvallende financiële resultaten zouden een gevolg zijn van 'de uitdagende economische en concurrentiële situatie, voornamelijk in de bouwsector'.

"We maken onder meer folies voor isolatiemateriaal, met lagen die bepaalde kenmerken meegeven. De concurrentie en de prijsdruk zijn daar enorm. De bouwsector is ook niet de meest florissante", verduidelijkt algemeen directeur Patrick Lennertz.

Om de rendabiliteit te herstellen wil het bedrijf zich focussen op domeinen met groeipotentieel, zoals de foto-industrie en die voor beschermkledij, hygiëne, automobiel en industriële coatings.

De machines blijven in Duffel, maar de productie verhuist naar Oostenrijk, waar er tegen 'lagere kosten' kan worden geproduceerd. Volgens Lennertz spelen loonkosten daarbij een rol, maar zijn er nog andere elementen bepalend.

Toch is er volgens Lennertz nog toekomst voor de fabriek. In 2012, het meest recente beschikbare boekjaar, bedroeg de winst voor belasting bij Mondi Belcoat 2,53 miljoen euro. In 2011 was er nog een verlies van 0,78 miljoen euro. Lennertz kon voor 2013 naar eigen zeggen geen resultaat geven, wat te maken heeft met het beursgenoteerde karakter van het moederbedrijf.

De directie zal 'nauw samenwerken met de ondernemingsraad' in het herstructureringsproces en wil 'steun verlenen aan alle betrokken werknemers'. (Belga/BO)

Mondi Belcoat is onderdeel van de internationale verpakkings- en papiergroep Mondi. De vestiging in Duffel maakt producten voor bedrijven op basis van extrusiecoating, een technologie die lagen met specifieke functionaliteiten aanbrengt. De producten zijn bestemd voor onder meer de bouwsector, de foto-industrie en de autosector. De tegenvallende financiële resultaten zouden een gevolg zijn van 'de uitdagende economische en concurrentiële situatie, voornamelijk in de bouwsector'. "We maken onder meer folies voor isolatiemateriaal, met lagen die bepaalde kenmerken meegeven. De concurrentie en de prijsdruk zijn daar enorm. De bouwsector is ook niet de meest florissante", verduidelijkt algemeen directeur Patrick Lennertz. Om de rendabiliteit te herstellen wil het bedrijf zich focussen op domeinen met groeipotentieel, zoals de foto-industrie en die voor beschermkledij, hygiëne, automobiel en industriële coatings. De machines blijven in Duffel, maar de productie verhuist naar Oostenrijk, waar er tegen 'lagere kosten' kan worden geproduceerd. Volgens Lennertz spelen loonkosten daarbij een rol, maar zijn er nog andere elementen bepalend. Toch is er volgens Lennertz nog toekomst voor de fabriek. In 2012, het meest recente beschikbare boekjaar, bedroeg de winst voor belasting bij Mondi Belcoat 2,53 miljoen euro. In 2011 was er nog een verlies van 0,78 miljoen euro. Lennertz kon voor 2013 naar eigen zeggen geen resultaat geven, wat te maken heeft met het beursgenoteerde karakter van het moederbedrijf. De directie zal 'nauw samenwerken met de ondernemingsraad' in het herstructureringsproces en wil 'steun verlenen aan alle betrokken werknemers'. (Belga/BO)