Bij Heinz in Turnhout was in de nacht van dinsdag op woensdag een staking uitgebroken na de aankondiging dat er woensdag om 9 uur een bijzondere ondernemingsraad zou plaatsvinden. Die bracht uiteindelijk slecht nieuws

Eind oktober was er al onrust in de fabriek in Turnhout, waar volgens de vakbond 200 mensen werken. De bonden vreesden voor banenverlies, nadat Heinz een contract met fastfoodketen McDonald's was verloren. Zowat 45 procent van de productie uit Turnhout gaat naar de fastfoodproducent, klonk het toen. Na een bijzondere ondernemingsraad werd toen gezegd dat er geen onmiddellijke gevolgen zouden zijn.

Maar nu woensdag blijkt na de bijzondere ondernemingsraad dat het doek valt over de vestiging in Turnhout. "Het verdict is gevallen. De hele vestiging gaat dicht", zei Dirk Verhaegen, secretaris van ACV Voeding en Diensten, na de ondernemingsraad aan de bij een stakingspost wachtende werknemers.

De productie van de Turnhoutse vestiging zou naar verscheidene plaatsen verschuiven, maar grotendeels naar het Engelse Telford. De loonkosten zouden daar volgens de bonden de helft lager liggen dan in Turnhout het geval is, al wordt aan de juistheid van de cijfers getwijfeld.

De 150 arbeiders en 45 bedienden van Heinz in Turnhout mogen de rest van de week thuisblijven met behoud van loon. Tegen 10 maart zou de productie volledig hervat moeten worden.(Belga/BO)

Bij Heinz in Turnhout was in de nacht van dinsdag op woensdag een staking uitgebroken na de aankondiging dat er woensdag om 9 uur een bijzondere ondernemingsraad zou plaatsvinden. Die bracht uiteindelijk slecht nieuwsEind oktober was er al onrust in de fabriek in Turnhout, waar volgens de vakbond 200 mensen werken. De bonden vreesden voor banenverlies, nadat Heinz een contract met fastfoodketen McDonald's was verloren. Zowat 45 procent van de productie uit Turnhout gaat naar de fastfoodproducent, klonk het toen. Na een bijzondere ondernemingsraad werd toen gezegd dat er geen onmiddellijke gevolgen zouden zijn. Maar nu woensdag blijkt na de bijzondere ondernemingsraad dat het doek valt over de vestiging in Turnhout. "Het verdict is gevallen. De hele vestiging gaat dicht", zei Dirk Verhaegen, secretaris van ACV Voeding en Diensten, na de ondernemingsraad aan de bij een stakingspost wachtende werknemers.De productie van de Turnhoutse vestiging zou naar verscheidene plaatsen verschuiven, maar grotendeels naar het Engelse Telford. De loonkosten zouden daar volgens de bonden de helft lager liggen dan in Turnhout het geval is, al wordt aan de juistheid van de cijfers getwijfeld. De 150 arbeiders en 45 bedienden van Heinz in Turnhout mogen de rest van de week thuisblijven met behoud van loon. Tegen 10 maart zou de productie volledig hervat moeten worden.(Belga/BO)