In totaal werd 1 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, de effecten van overnames niet meegerekend. Heineken deed vooral goede zaken in het premiumsegment, maakte de bierbrouwer maandag bekend.

Merken die sterke groeicijfers lieten zien waren Desperados, Affligem en Sol Premium. Het Belgische abdijbier kende een sterke groei in West-Europa, aldus Heineken. De brouwer wist voorts ook zijn marktaandeel te vergroten in onder meer Nederland en de Verenigde Staten.

Onzekerheid in Griekenland en Rusland

De dorst naar Heineken nam zoals verwacht in het tweede kwartaal wel iets minder sterk toe dan in de eerste drie maanden van het jaar. Vorig jaar werden in het tweede kwartaal al erg veel bierflesjes, glazen en blikjes van Heineken verkocht vanwege het wereldkampioenschap voetbal.

Dat de verkopen in Europa nu wat tegenvallen heeft volgens Heineken onder meer te maken met de economische onzekerheid in Griekenland en Rusland.

Heineken zag zijn omzet in het eerste halfjaar met 6,7 procent toenemen tot 9,9 miljard euro. Het concern profiteerde daarbij ook sterk van gunstige wisselkoerseffecten. De brouwer boekte naar eigen zeggen "solide resultaten", in lijn met de eigen verwachtingen. De operationele winst nam met 6,5 procent toe tot ruim 1,5 miljard euro. Netto hield het bedrijf 19 procent meer over. Dat komt neer op een winst van 915 miljoen euro.

Heineken rekent erop ook komende maanden meer bier te verkopen dan een jaar geleden. Het concern herhaalde maandag zijn verwachting op eigen kracht de omzet en winst dit jaar verder te zullen opvoeren. (Belga/NS)

In totaal werd 1 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, de effecten van overnames niet meegerekend. Heineken deed vooral goede zaken in het premiumsegment, maakte de bierbrouwer maandag bekend. Merken die sterke groeicijfers lieten zien waren Desperados, Affligem en Sol Premium. Het Belgische abdijbier kende een sterke groei in West-Europa, aldus Heineken. De brouwer wist voorts ook zijn marktaandeel te vergroten in onder meer Nederland en de Verenigde Staten.De dorst naar Heineken nam zoals verwacht in het tweede kwartaal wel iets minder sterk toe dan in de eerste drie maanden van het jaar. Vorig jaar werden in het tweede kwartaal al erg veel bierflesjes, glazen en blikjes van Heineken verkocht vanwege het wereldkampioenschap voetbal. Dat de verkopen in Europa nu wat tegenvallen heeft volgens Heineken onder meer te maken met de economische onzekerheid in Griekenland en Rusland. Heineken zag zijn omzet in het eerste halfjaar met 6,7 procent toenemen tot 9,9 miljard euro. Het concern profiteerde daarbij ook sterk van gunstige wisselkoerseffecten. De brouwer boekte naar eigen zeggen "solide resultaten", in lijn met de eigen verwachtingen. De operationele winst nam met 6,5 procent toe tot ruim 1,5 miljard euro. Netto hield het bedrijf 19 procent meer over. Dat komt neer op een winst van 915 miljoen euro. Heineken rekent erop ook komende maanden meer bier te verkopen dan een jaar geleden. Het concern herhaalde maandag zijn verwachting op eigen kracht de omzet en winst dit jaar verder te zullen opvoeren. (Belga/NS)