Het complex biedt werk aan meer dan 200 mensen en is goed voor de productie van 330.000 hectoliter bier per jaar.

De nieuwe brouwerij ligt dichtbij Rangoon, de grootste stad in het land. Heineken runt het complex in samenwerking met de lokale brouwer ABC.

Er zal naast gewoon Heineken-bier ook een lokaal bier gemaakt worden, genaamd Regal Seven. Met de bouw was 60 miljoen dollar gemoeid, omgerekend bijna 54 miljoen euro.

Eigenlijk zou Heineken al in 1996 een brouwerij in het land hebben. Maar dat ging op het laatste moment niet door als gevolg van de omstreden militaire dictatuur in het land. Heineken vertrok om reputatieschade te voorkomen.

Intussen is de politieke situatie verbeterd en keren grote westerse bedrijven weer terug.

Myanmar vormt een interessante groeimarkt. Er wonen meer dan 53 miljoen mensen. Dat is ook andere brouwers overigens niet ontgaan.

Een maand geleden opende de Deense brouwer Carlsberg er al een brouwerij van 75 miljoen dollar, in samenwerking met de lokale speler Myanmar Golden Star Breweries. Ook hier worden lokale bieren geproduceerd, naast Carlsberg. De Myanmarese biermarkt was decennialang in handen van de door de militaire junta geleide Myanmar Brewery. (Belga/BO)

Het complex biedt werk aan meer dan 200 mensen en is goed voor de productie van 330.000 hectoliter bier per jaar. De nieuwe brouwerij ligt dichtbij Rangoon, de grootste stad in het land. Heineken runt het complex in samenwerking met de lokale brouwer ABC. Er zal naast gewoon Heineken-bier ook een lokaal bier gemaakt worden, genaamd Regal Seven. Met de bouw was 60 miljoen dollar gemoeid, omgerekend bijna 54 miljoen euro.Eigenlijk zou Heineken al in 1996 een brouwerij in het land hebben. Maar dat ging op het laatste moment niet door als gevolg van de omstreden militaire dictatuur in het land. Heineken vertrok om reputatieschade te voorkomen. Intussen is de politieke situatie verbeterd en keren grote westerse bedrijven weer terug.Myanmar vormt een interessante groeimarkt. Er wonen meer dan 53 miljoen mensen. Dat is ook andere brouwers overigens niet ontgaan. Een maand geleden opende de Deense brouwer Carlsberg er al een brouwerij van 75 miljoen dollar, in samenwerking met de lokale speler Myanmar Golden Star Breweries. Ook hier worden lokale bieren geproduceerd, naast Carlsberg. De Myanmarese biermarkt was decennialang in handen van de door de militaire junta geleide Myanmar Brewery. (Belga/BO)