"Zo een belasting zal onze rendabiliteit duidelijk aantasten, en dus ook onze financiële speelruimte voor investeringen in hernieuwbare energie, in CO2-arme krachtcentrales of in het netwerk", aldus topman Jürgen Großmann in een persbericht.

Volgens RWE zou de taks de sector jaarlijks 4 miljard euro bruto kunnen kosten. Het bedrijf hekelt ook het gebrek aan een duidelijke energiestrategie in Duitsland. Er woedt nog een hevig debat over het al dan niet langer openhouden van de kerncentrales. Een nucleair fonds zou volgens RWE in elk geval meer zin hebben dan een taks. De halfjaarcijfers die RWE donderdag presenteerde, waren positief.

De recurrente winst steeg met 23 procent, als gevolg van de hogere vraag naar energie en van de overname van het Nederlandse Essent. De winst (uitkeerbaar voor het dividend) overtrof met 2,75 miljard euro de verwachtingen van analisten. De omzet steeg op zijn beurt met 12 pct tot 27,4 miljard.

"Zo een belasting zal onze rendabiliteit duidelijk aantasten, en dus ook onze financiële speelruimte voor investeringen in hernieuwbare energie, in CO2-arme krachtcentrales of in het netwerk", aldus topman Jürgen Großmann in een persbericht.Volgens RWE zou de taks de sector jaarlijks 4 miljard euro bruto kunnen kosten. Het bedrijf hekelt ook het gebrek aan een duidelijke energiestrategie in Duitsland. Er woedt nog een hevig debat over het al dan niet langer openhouden van de kerncentrales. Een nucleair fonds zou volgens RWE in elk geval meer zin hebben dan een taks. De halfjaarcijfers die RWE donderdag presenteerde, waren positief. De recurrente winst steeg met 23 procent, als gevolg van de hogere vraag naar energie en van de overname van het Nederlandse Essent. De winst (uitkeerbaar voor het dividend) overtrof met 2,75 miljard euro de verwachtingen van analisten. De omzet steeg op zijn beurt met 12 pct tot 27,4 miljard.