De vrouw, die woont in de stad Seattle, zou de data van 100 miljoen Amerikaanse en 6 miljoen Canadese klanten hebben gestolen van het Amerikaanse bedrijf Capital One. Dat is een bankbedrijf dat gespecialiseerd is in leningen, creditcards en spaarproducten.

De elektronische inbraken zijn tussen 12 maart en 17 juli gepleegd. De verdachte werd maandag gearresteerd. Capital One heeft gezegd dat de hacker geen creditcardgegevens heeft bemachtigd. Wel zijn 140.000 persoonsnummers van klanten en 80.000 bankrekeningnummers ingezien.

Capital One-baas Richard Fairbank heeft namens het bedrijf excuses aangeboden aan de klanten voor de inbraak. De verdachte riskeert een celstraf van maximaal vijf jaar en een geldboete van een kwart miljoen dollar.

De vrouw, die woont in de stad Seattle, zou de data van 100 miljoen Amerikaanse en 6 miljoen Canadese klanten hebben gestolen van het Amerikaanse bedrijf Capital One. Dat is een bankbedrijf dat gespecialiseerd is in leningen, creditcards en spaarproducten.De elektronische inbraken zijn tussen 12 maart en 17 juli gepleegd. De verdachte werd maandag gearresteerd. Capital One heeft gezegd dat de hacker geen creditcardgegevens heeft bemachtigd. Wel zijn 140.000 persoonsnummers van klanten en 80.000 bankrekeningnummers ingezien. Capital One-baas Richard Fairbank heeft namens het bedrijf excuses aangeboden aan de klanten voor de inbraak. De verdachte riskeert een celstraf van maximaal vijf jaar en een geldboete van een kwart miljoen dollar.