Diebold wil 1,57 miljard euro (52,5 euro per aandeel in cash en aandelen) bieden voor Wincor Nixdorf. Beide ondernemingen zijn grote spelers in de sector van de bankautomaten. Dat schrijft Bloomberg. Het cijfer dat Diebold op tafel legt, is een premie van 35 procent op de slotkoers van vrijdag.

Positie in Europa verstevigen

Het merendeel van de technologie in de Belgische automaten is afkomstig van Wincor Nixdorf. Het Duitse bedrijf is een voormalige divisie van Siemens die in 1999 een eigen weg is ingeslagen. Wincor Nixdorf noteert sinds 2004 op de beurs en telt 9000 werknemers.

Diebold wil met de fusie zijn positie in de Europese markt verstevigen. Tot nu toe haalt het bedrijf slechts 15 procent van zijn omzet uit Europa, terwijl het continent garant staat voor 2,5 miljard euro van de omzet van Wincor Nixdorf. Het zou de grootste overname ooit zijn voor het Amerikaanse bedrijf. Eerder nam het al de financiële divisies van het Franse Bull en het Nederlandse Getronics over.

Als de deal doorgaat dan komen de tweede en derde grootste spelers binnen de sector onder één dak terecht. (NS)

Diebold wil 1,57 miljard euro (52,5 euro per aandeel in cash en aandelen) bieden voor Wincor Nixdorf. Beide ondernemingen zijn grote spelers in de sector van de bankautomaten. Dat schrijft Bloomberg. Het cijfer dat Diebold op tafel legt, is een premie van 35 procent op de slotkoers van vrijdag. Het merendeel van de technologie in de Belgische automaten is afkomstig van Wincor Nixdorf. Het Duitse bedrijf is een voormalige divisie van Siemens die in 1999 een eigen weg is ingeslagen. Wincor Nixdorf noteert sinds 2004 op de beurs en telt 9000 werknemers. Diebold wil met de fusie zijn positie in de Europese markt verstevigen. Tot nu toe haalt het bedrijf slechts 15 procent van zijn omzet uit Europa, terwijl het continent garant staat voor 2,5 miljard euro van de omzet van Wincor Nixdorf. Het zou de grootste overname ooit zijn voor het Amerikaanse bedrijf. Eerder nam het al de financiële divisies van het Franse Bull en het Nederlandse Getronics over. Als de deal doorgaat dan komen de tweede en derde grootste spelers binnen de sector onder één dak terecht. (NS)