Daarbovenop brengt ook Melexis nog een pakket eigen aandelen (346.141 stuks) naar de markt, 'in een gecoördineerde operatie' met Xtrion. In het totaal gaat het dus om 4,43 procent van het kapitaal van het Belgische technologiebedrijf dat te koop wordt aangeboden.

Xtrion, de holding van onder meer Roland Duchatelet en CEO Françoise Chombar, beklemtoont tegelijk dat het een controlerend belang wil behouden 'in de voorzienbare toekomst'. De bedoeling van de verkoop is om de zogenaamde free float - het aantal vrij verhandelbare aandelen - te vergroten en zo de liquiditeit van het aandeel-Melexis te verbeteren.

Tot het resultaat van de private plaatsing bekend is, zal de handel in het aandeel geschorst blijven.

Daarbovenop brengt ook Melexis nog een pakket eigen aandelen (346.141 stuks) naar de markt, 'in een gecoördineerde operatie' met Xtrion. In het totaal gaat het dus om 4,43 procent van het kapitaal van het Belgische technologiebedrijf dat te koop wordt aangeboden. Xtrion, de holding van onder meer Roland Duchatelet en CEO Françoise Chombar, beklemtoont tegelijk dat het een controlerend belang wil behouden 'in de voorzienbare toekomst'. De bedoeling van de verkoop is om de zogenaamde free float - het aantal vrij verhandelbare aandelen - te vergroten en zo de liquiditeit van het aandeel-Melexis te verbeteren. Tot het resultaat van de private plaatsing bekend is, zal de handel in het aandeel geschorst blijven.