"Het is van 2008 geleden dat er in Oostende nog paardenkoersen plaatsvonden," zegt Desimpel namens de vzw Oostende Koerse. "Als investeerder geloof ik rotsvast dat die traditie opnieuw levensvatbaar is. De renovatie van de hoofdtribune is zo goed als klaar. Het is de bedoeling om elke maandag tussen juni en september een paardenkoers te organiseren, zowel galop als drafrennen. Het startschot wordt gegeven op maandag 25 juni. Zeg maar dat we gaan voor tien kleine Waregem Koerses. We mikken op een publiek van zowel paardenliefhebbers als toeristen. Duizend toeschouwers per wedren moet haalbaar zijn, drieduizend mensen zou een waar succes zijn."

Met de herlancering en herpositionering is een investering van zo'n 10 miljoen euro gepaard. Dat bedrag gaat naar renovatiewerken van de renbaan (uitgevoerd door de Groep Monument) maar ook naar de bouw van een gloednieuw eventcenter dat in de lente moet opengaan en de opvolger wordt van het jaren terug afgebroken Media Center. "Zowel voor het paardengebeuren als voor het eventcenter gaan we voor de exploitatie samenwerkingsverbanden aan met echte professionals uit de sector,"' zegt Christophe Desimpel.

Met de heropening van de Wellington renbaan en de lancering van een eventcenter voltooit de familie Desimpel haar ambities om het glorieuze verleden van Oostende te laten heropleven.

Achtereenvolgens bouwde de groep via de NV Koninklijke Renvereniging (KRO) op en rond Wellington 70 flats, een bejaardentehuis en een golfclub met negen holes en 700 spelende leden. Aan Kinepolis werd jaren terug de grond verkocht voor de oprichting van een bioscoopcomplex. Het viersterrenhotel Thermae Palace, ook eigendom van de familie Desimpel, maakt het Wellington-plaatje volledig. (KC)

"Het is van 2008 geleden dat er in Oostende nog paardenkoersen plaatsvonden," zegt Desimpel namens de vzw Oostende Koerse. "Als investeerder geloof ik rotsvast dat die traditie opnieuw levensvatbaar is. De renovatie van de hoofdtribune is zo goed als klaar. Het is de bedoeling om elke maandag tussen juni en september een paardenkoers te organiseren, zowel galop als drafrennen. Het startschot wordt gegeven op maandag 25 juni. Zeg maar dat we gaan voor tien kleine Waregem Koerses. We mikken op een publiek van zowel paardenliefhebbers als toeristen. Duizend toeschouwers per wedren moet haalbaar zijn, drieduizend mensen zou een waar succes zijn." Met de herlancering en herpositionering is een investering van zo'n 10 miljoen euro gepaard. Dat bedrag gaat naar renovatiewerken van de renbaan (uitgevoerd door de Groep Monument) maar ook naar de bouw van een gloednieuw eventcenter dat in de lente moet opengaan en de opvolger wordt van het jaren terug afgebroken Media Center. "Zowel voor het paardengebeuren als voor het eventcenter gaan we voor de exploitatie samenwerkingsverbanden aan met echte professionals uit de sector,"' zegt Christophe Desimpel. Met de heropening van de Wellington renbaan en de lancering van een eventcenter voltooit de familie Desimpel haar ambities om het glorieuze verleden van Oostende te laten heropleven.Achtereenvolgens bouwde de groep via de NV Koninklijke Renvereniging (KRO) op en rond Wellington 70 flats, een bejaardentehuis en een golfclub met negen holes en 700 spelende leden. Aan Kinepolis werd jaren terug de grond verkocht voor de oprichting van een bioscoopcomplex. Het viersterrenhotel Thermae Palace, ook eigendom van de familie Desimpel, maakt het Wellington-plaatje volledig. (KC)