Greenyard profiteert van trend naar gezond

Marc Coucke legt bijna 50 miljoen euro op tafel voor een belang in Greenyard.

De Belgische groente- en fruitreus Greenyard heeft het voorbije gebroken boekjaar afgesloten met winst, na verliescijfers de voorbije jaren. Het bedrijf kan profiteren van de trend om gezonder te leven.

De omzet van het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver steeg 8,7 procent tot 4,4 miljard euro. Consumenten streven naar een gezondere levensstijl en geven meer uit aan groenten en fruit. Ze consumeren ook vaker verschillende soorten groenten en fruit.

Greenyard kon het boekjaar, dat afliep eind maart, afsluiten met een nettowinst van 1,2 miljoen euro. Een jaar geleden werd nog een verlies van 68 miljoen euro geboekt. De aangepaste EBITDA-winst (dat is de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg 17 procent tot 157 miljoen euro, als gevolg van een groeiende omzet en meer efficiëntie.

Het bedrijf trekt de verwachtingen voor het lopende boekjaar op, en verwacht nu een aangepaste EBITDA richting 165 miljoen euro. Eerder ging Greenyard nog uit van 160 miljoen euro.

Partner Content