Het bedrijf dat groenten en fruit, en gebruiksklare bereidingen, in diepvries (Pinguin) en conserven (Noliko) produceert, is ervan overtuigd dat "na een sterk boekjaar de fundamenten gelegd zijn voor verdere rendabele groei", zo klinkt het maandag voorbeurs.

Greenyard Foods werkt momenteel aan de samensmelting met Univeg (verse groenten en fruit) en Peatinvest (potgrond). Die operatie met de drie bedrijven waarin ondernemer Hein Deprez de spilfiguur is, moet tegen de zomer afgerond zijn. Het laatste jaarrapport van het individuele Greenyards Foods toont alvast enkel plussen.

"De juiste strategie"

Zo ging de omzet 2 procent hoger tot 635,4 miljoen euro. In de twaalf maanden tot einde maart wist het bedrijf een nettoverlies van 3,5 miljoen euro om te buigen in 10,8 miljoen euro winst. De geconsolideerde rebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg 22 procent naar 62,6 miljoen euro, volgens CEO Marleen Vaesen een "spectaculaire groei".

Volgens Vaesen tonen de cijfers aan dat het bedrijf de "juiste strategie voert", met de afronding van de verwerving van alle productievestigingen, efficiëntieverhoging en het programma voor operationele excellentie. (Belga/NS)

Het bedrijf dat groenten en fruit, en gebruiksklare bereidingen, in diepvries (Pinguin) en conserven (Noliko) produceert, is ervan overtuigd dat "na een sterk boekjaar de fundamenten gelegd zijn voor verdere rendabele groei", zo klinkt het maandag voorbeurs. Greenyard Foods werkt momenteel aan de samensmelting met Univeg (verse groenten en fruit) en Peatinvest (potgrond). Die operatie met de drie bedrijven waarin ondernemer Hein Deprez de spilfiguur is, moet tegen de zomer afgerond zijn. Het laatste jaarrapport van het individuele Greenyards Foods toont alvast enkel plussen. Zo ging de omzet 2 procent hoger tot 635,4 miljoen euro. In de twaalf maanden tot einde maart wist het bedrijf een nettoverlies van 3,5 miljoen euro om te buigen in 10,8 miljoen euro winst. De geconsolideerde rebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg 22 procent naar 62,6 miljoen euro, volgens CEO Marleen Vaesen een "spectaculaire groei". Volgens Vaesen tonen de cijfers aan dat het bedrijf de "juiste strategie voert", met de afronding van de verwerving van alle productievestigingen, efficiëntieverhoging en het programma voor operationele excellentie. (Belga/NS)