Twaalf juristen van DLA Piper wapenen Belgische starters met een informatiepakket dat ze in een uurtje kunnen doornemen. Naast de stap-voor-staphandleiding voor het opzetten van een bedrijf, zijn vooral de modeldocumenten nuttig. Er is een voorbeeld van statuten, een aandeelhoudersovereenkomst, een overeenkomst voor de toewijzing van intellectuele eigendom aan het bedrijf (door de oprichters, bijvoorbeeld), een geheimhoudingsovereenkomst, een tewerkstellingscontract en een modeltekst voor de gebruiksvoorwaarden van hun website.

Daarnaast zijn er checklists over intellectuele eigendom, kapitaalwerving en belastingen (voor de start-up en voor zijn bedrijfsleiding). Vooral de aandachtspunten over intellectuele eigendom zijn uitgebreid.

Uiteraard is het de bedoeling dat starters daarna deskundige begeleiding zoeken, maar ondertussen kan u met deze gids al uw voordeel doen.

Het boekje bevat ook een verklarende lijst van het jargon waarmee vooral financiers graag goochelen.

De Start-up Pack is vrijgegeven onder een opensourcelicentie. U gebruikt hem dus op eigen risico. Anderzijds kunt u het onder voorwaarden delen met anderen, zoals artikel 5.2 van de licentieovereenkomst stipuleert.

De gids is in het Engels. Dat doet niets af aan de inhoud, maar een aantal van de documenten moet in de landstaal zijn opgesteld om geldig te zijn. DLA Piper belooft die alsnog te vertalen. "Het is work in progress", zegt partner Patrick Van Eecke van DLA Piper.

Twaalf juristen van DLA Piper wapenen Belgische starters met een informatiepakket dat ze in een uurtje kunnen doornemen. Naast de stap-voor-staphandleiding voor het opzetten van een bedrijf, zijn vooral de modeldocumenten nuttig. Er is een voorbeeld van statuten, een aandeelhoudersovereenkomst, een overeenkomst voor de toewijzing van intellectuele eigendom aan het bedrijf (door de oprichters, bijvoorbeeld), een geheimhoudingsovereenkomst, een tewerkstellingscontract en een modeltekst voor de gebruiksvoorwaarden van hun website. Daarnaast zijn er checklists over intellectuele eigendom, kapitaalwerving en belastingen (voor de start-up en voor zijn bedrijfsleiding). Vooral de aandachtspunten over intellectuele eigendom zijn uitgebreid.Uiteraard is het de bedoeling dat starters daarna deskundige begeleiding zoeken, maar ondertussen kan u met deze gids al uw voordeel doen. Het boekje bevat ook een verklarende lijst van het jargon waarmee vooral financiers graag goochelen. De Start-up Pack is vrijgegeven onder een opensourcelicentie. U gebruikt hem dus op eigen risico. Anderzijds kunt u het onder voorwaarden delen met anderen, zoals artikel 5.2 van de licentieovereenkomst stipuleert. De gids is in het Engels. Dat doet niets af aan de inhoud, maar een aantal van de documenten moet in de landstaal zijn opgesteld om geldig te zijn. DLA Piper belooft die alsnog te vertalen. "Het is work in progress", zegt partner Patrick Van Eecke van DLA Piper.