Het bericht over het faillissement kwam van de Franstalige omroep RTBF en werd later door het bedrijf zelf bevestigd.

Volgens de bediendevleugel van het ACV telt het bedrijf op dit moment zowat 520 werknmers. Er is wel al een overnamekandidaat, FCR Media Belgium, die zeer snel een doorstart wil maken met 200 tot 300 werknemers.

De directie van Truvo Belgium was niet bereikbaar voor een teoplichting, maar bij de klantendienst wordt telefonisch een vooropgesteld standaardantwoord meegedeeld, waarmee wordt bevestigd dat het faillissement vandaag/dinsdag werd aangevraagd bij de rechtbank van koophandel in Antwerpen.

"FCR Media Belgium (onderdeel van een Estse groep, red.) heeft een voorwaardelijk bod tot overname van de activiteiten van het failliete Truvo Belgium aan de door de rechtbank van koophandel aangestelde curatoren overgemaakt. De curatoren en de rechter-commissaris evalueren het voorwaardelijke bod in de komende dagen met de verwachting dat de activiteiten snel kunnen worden hervat", klinkt het verderop in het standaardantwoord.

De mededeling lijkt te vroeg meegedeeld. De rechtbank van koophandel in Antwerpen bevestigt intussen wel de aanvraag voor een faillissement, maar meldt dat de zaak morgen/woensdag wordt behandeld op een bijzondere zitting van de elfde kamer.

"Morgen zal worden nagegaan of Truvo zich in de omstandigheden van een faillissement bevindt", stelt persmagistraat Frank Vennekens. Truvo Belgium heeft haar hoofdzetel in Berchem. Het heeft vier sites, in Anderlecht, Gent, Luik en Berchem. (Belga/BO)

Het bericht over het faillissement kwam van de Franstalige omroep RTBF en werd later door het bedrijf zelf bevestigd. Volgens de bediendevleugel van het ACV telt het bedrijf op dit moment zowat 520 werknmers. Er is wel al een overnamekandidaat, FCR Media Belgium, die zeer snel een doorstart wil maken met 200 tot 300 werknemers. De directie van Truvo Belgium was niet bereikbaar voor een teoplichting, maar bij de klantendienst wordt telefonisch een vooropgesteld standaardantwoord meegedeeld, waarmee wordt bevestigd dat het faillissement vandaag/dinsdag werd aangevraagd bij de rechtbank van koophandel in Antwerpen. "FCR Media Belgium (onderdeel van een Estse groep, red.) heeft een voorwaardelijk bod tot overname van de activiteiten van het failliete Truvo Belgium aan de door de rechtbank van koophandel aangestelde curatoren overgemaakt. De curatoren en de rechter-commissaris evalueren het voorwaardelijke bod in de komende dagen met de verwachting dat de activiteiten snel kunnen worden hervat", klinkt het verderop in het standaardantwoord. De mededeling lijkt te vroeg meegedeeld. De rechtbank van koophandel in Antwerpen bevestigt intussen wel de aanvraag voor een faillissement, maar meldt dat de zaak morgen/woensdag wordt behandeld op een bijzondere zitting van de elfde kamer. "Morgen zal worden nagegaan of Truvo zich in de omstandigheden van een faillissement bevindt", stelt persmagistraat Frank Vennekens. Truvo Belgium heeft haar hoofdzetel in Berchem. Het heeft vier sites, in Anderlecht, Gent, Luik en Berchem. (Belga/BO)