Google meldde in een mededeling een nettowinst van 4,8 miljard dollar (4,2 miljard euro) over het vierde kwartaal, tegen 3,4 miljard dollar een jaar eerder. De globale omzet steeg met 15 procent naar 18,1 miljard dollar. De omzet van de eigen sites en de zoekmachine van Google steeg met 18 procent naar 12,4 miljard dollar. Die opbrengsten namen een kwartaal eerder nog met 20 procent toe.

Maar het marktaandeel inzake mobiele advertenties liep wat terug.

Google had volgens marktonderzoekers vorig jaar een aandeel van 41 procent op de wereldwijde markt voor advertenties op mobiele apparaten, tegen 47 procent in 2013. Het aandeel van Facebook liep op van 17 naar 18 procent.

De resultaten van Google werden door analisten op Wall Street met teleurstelling ontvangen. Vooral de aanhoudende daling van het bedrag dat Google vangt per aangeklikte advertentie baart de volgers van het bedrijf zorgen. Vorig kwartaal werd weliswaar 14 procent vaker op een advertentie naast de zoekresultaten geklikt, maar die clicks leverden 3 procent minder op dan in de laatste drie maanden van 2013.

(Belga/RR)

Google meldde in een mededeling een nettowinst van 4,8 miljard dollar (4,2 miljard euro) over het vierde kwartaal, tegen 3,4 miljard dollar een jaar eerder. De globale omzet steeg met 15 procent naar 18,1 miljard dollar. De omzet van de eigen sites en de zoekmachine van Google steeg met 18 procent naar 12,4 miljard dollar. Die opbrengsten namen een kwartaal eerder nog met 20 procent toe. Maar het marktaandeel inzake mobiele advertenties liep wat terug.Google had volgens marktonderzoekers vorig jaar een aandeel van 41 procent op de wereldwijde markt voor advertenties op mobiele apparaten, tegen 47 procent in 2013. Het aandeel van Facebook liep op van 17 naar 18 procent. De resultaten van Google werden door analisten op Wall Street met teleurstelling ontvangen. Vooral de aanhoudende daling van het bedrag dat Google vangt per aangeklikte advertentie baart de volgers van het bedrijf zorgen. Vorig kwartaal werd weliswaar 14 procent vaker op een advertentie naast de zoekresultaten geklikt, maar die clicks leverden 3 procent minder op dan in de laatste drie maanden van 2013.(Belga/RR)