Het aandeel van Google sloot vrijdagavond af op 699,92 dollar, een nieuw record. De koers steeg op één dag met 16,26 procent. Het aandeel profiteerde van de beter dan verwachte resultaten bij videodochter YouTube en van de aankondiging van financieel directrice Ruth Porat om de kosten beter te gaan beheersen.

4 miljard elk

Google is nu 468,3 miljard dollar waard, alleen nog minder dan Apple (dat op 745 miljard dollar staat).

Ter illustratie: de toename met 65 miljard dollar is meer dan de volledige beurswaarde van autoconstructeur Ford of van IT-bedrijf Hewlett Packard. Voor de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, was de koersstijging ook positief: zij werden op één dag meer dan 4 miljard dollar rijker.

(Belga/RR)

Het aandeel van Google sloot vrijdagavond af op 699,92 dollar, een nieuw record. De koers steeg op één dag met 16,26 procent. Het aandeel profiteerde van de beter dan verwachte resultaten bij videodochter YouTube en van de aankondiging van financieel directrice Ruth Porat om de kosten beter te gaan beheersen. Google is nu 468,3 miljard dollar waard, alleen nog minder dan Apple (dat op 745 miljard dollar staat). Ter illustratie: de toename met 65 miljard dollar is meer dan de volledige beurswaarde van autoconstructeur Ford of van IT-bedrijf Hewlett Packard. Voor de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, was de koersstijging ook positief: zij werden op één dag meer dan 4 miljard dollar rijker. (Belga/RR)