Per aandeel komt de nettokwartaalwinst uit op 78 dollarcent, waar dat tijdens dezelfde periode in 2009 nog 4,93 dollar per aandeel was.

Analisten die werden gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een nettowinst van gemiddeld 1,99 dollar per aandeel. De winst werd vooral beïnvloed door een overeenkomst tot betaling van een boete van 550 miljoen dollar. Die boete is bedoeld om fraudebeschuldigingen door de Amerikaanse financiële regulator Securities and Exchange Commission te regelen.

Volgens Goldman Sachs had de nieuwe Britse wetgeving die belastingen oplegt voor bepaalde bonussen, ook een impact van 600 miljoen dollar op de operationele kosten van de bank tijdens het tweede kwartaal.

Per aandeel komt de nettokwartaalwinst uit op 78 dollarcent, waar dat tijdens dezelfde periode in 2009 nog 4,93 dollar per aandeel was. Analisten die werden gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een nettowinst van gemiddeld 1,99 dollar per aandeel. De winst werd vooral beïnvloed door een overeenkomst tot betaling van een boete van 550 miljoen dollar. Die boete is bedoeld om fraudebeschuldigingen door de Amerikaanse financiële regulator Securities and Exchange Commission te regelen. Volgens Goldman Sachs had de nieuwe Britse wetgeving die belastingen oplegt voor bepaalde bonussen, ook een impact van 600 miljoen dollar op de operationele kosten van de bank tijdens het tweede kwartaal.