Omgerekend zou Goldman Sachs 450 miljoen dollar in de socialenetwerksite investeren. De Russische investeerdersgroep Digital Sky Technologies zou de resterende 50 miljoen dollar voor zijn rekening nemen. De Russische groep pompte overigens eerder al 500 miljoen dollar in Facebook. Door de recente deal krijgt Goldman Sachs bovendien het recht om voor 75 miljoen dollar aan Facebook-aandelen aan Digital Sky Technologies te verkopen.

Door de transactie wordt de waardering van Facebook op 50 miljard dollar geraamd, luidt het in de New York Times maandag op basis van anonieme bronnen. Op die manier overstijgt Facebook eBay, Yahoo! en Time Warner, aldus de krant. Facebook was er met 9 procent van alle bezoeken eerder al in geslaagd Google van de kroon te stoten als meest bezochte website in de VS. Google volgt met 7,2 procent.

Het persoonlijke vermogen van Facebook-oprichter Marc Zuckerberg zou dankzij de operatie verdubbelen. Dat vermogen werd door Forbes op 6,9 miljard dollar geraamd toen Facebook op 23 miljard dollar werd gewaardeerd.

Door de hoge waardering wordt de socialenetwerksite weliswaar geloofwaardiger, maar neemt tegelijk de druk toe om Facebook naar de beurs te loodsen. De Facebook-top heeft zich sinds de oprichting steeds verzet tegen een mogelijke beursgang.

Omgerekend zou Goldman Sachs 450 miljoen dollar in de socialenetwerksite investeren. De Russische investeerdersgroep Digital Sky Technologies zou de resterende 50 miljoen dollar voor zijn rekening nemen. De Russische groep pompte overigens eerder al 500 miljoen dollar in Facebook. Door de recente deal krijgt Goldman Sachs bovendien het recht om voor 75 miljoen dollar aan Facebook-aandelen aan Digital Sky Technologies te verkopen.Door de transactie wordt de waardering van Facebook op 50 miljard dollar geraamd, luidt het in de New York Times maandag op basis van anonieme bronnen. Op die manier overstijgt Facebook eBay, Yahoo! en Time Warner, aldus de krant. Facebook was er met 9 procent van alle bezoeken eerder al in geslaagd Google van de kroon te stoten als meest bezochte website in de VS. Google volgt met 7,2 procent.Het persoonlijke vermogen van Facebook-oprichter Marc Zuckerberg zou dankzij de operatie verdubbelen. Dat vermogen werd door Forbes op 6,9 miljard dollar geraamd toen Facebook op 23 miljard dollar werd gewaardeerd.Door de hoge waardering wordt de socialenetwerksite weliswaar geloofwaardiger, maar neemt tegelijk de druk toe om Facebook naar de beurs te loodsen. De Facebook-top heeft zich sinds de oprichting steeds verzet tegen een mogelijke beursgang.