De winst voor belastingen, interesten en waardeverminderingen (ebitda) ligt in het tweede kwartaal met 2,4 miljard wel boven de 2,1 miljard dollar waar analisten gepolst door Bloomberg op gerekend hadden. In het tweede kwartaal 2011 bedroeg de ebitda nog 3,4 miljard dollar.

"De marktomstandigheden tijdens het eerste halfjaar waren niet evident", aldus topman Lakshmi Mittal. "Hoewel de wereldeconomie kwetsbaar blijft, verwachten we dat de operationele omstandigheden in het tweede halfjaar dezelfde zullen blijven als tijdens de eerste helft van dit jaar."

De staalproducenten lijden onder een verminderde vraag naar staal door de Europese schuldencrisis en een groeivertraging in China. (BO/Belga)

De winst voor belastingen, interesten en waardeverminderingen (ebitda) ligt in het tweede kwartaal met 2,4 miljard wel boven de 2,1 miljard dollar waar analisten gepolst door Bloomberg op gerekend hadden. In het tweede kwartaal 2011 bedroeg de ebitda nog 3,4 miljard dollar. "De marktomstandigheden tijdens het eerste halfjaar waren niet evident", aldus topman Lakshmi Mittal. "Hoewel de wereldeconomie kwetsbaar blijft, verwachten we dat de operationele omstandigheden in het tweede halfjaar dezelfde zullen blijven als tijdens de eerste helft van dit jaar." De staalproducenten lijden onder een verminderde vraag naar staal door de Europese schuldencrisis en een groeivertraging in China. (BO/Belga)