De maatregel uit de taxshift van de federale regering trad op 1 januari van dit jaar in werking. Maar 24 procent is er niet van op de hoogte, zo meldt Securex. Dertien procent kent de korting wel en 63 procent heeft ervan gehoord, maar kent de details of de bijdragen niet.

Voorts stelt Securex dat bij 37 procent van de respondenten de maatregel meespeelde bij de beslissing om iemand aan te nemen. Ook geeft 27 procent aan dat het een aansporing is om dit jaar nog iemand aan te werven.

Toename eerste aanwervingen

Volgens de cijfers van Securex' sociaal secretariaat is het aantal eerste aanwervingen in de eerste jaarhelft stevig toegenomen (+54%). Hugo Dhaeyer, Director Ecosystem Small & Midsize Markets, Securex reageert dan ook vrij positief op de cijfers. "Het is positief dat bijna driekwart van de ondernemers al gehoord heeft van de voordelen van de taxshift voor nieuwe aanwervingen, ook al kennen ze niet alle details. Dit wijst duidelijk op de nood aan dit soort maatregelen voor potentiële werkgevers", zegt hij. Al is er volgens hem wel nog werk aan de winkel. Hij is er immers van overtuigd dat hoe meer werkgevers de nieuwe regeling kennen, hoe hoger de tewerkstellingsgraad.

Hermina Van Coillie, HR Research Expert beaamt de stelling van Dhaeyer. "De boodschap dat méér dan 1 op 3 ondernemers deze maatregel de komende twee jaren in zijn budget zal opnemen, is beloftevol. De korting is echter een voorwaarde om effectief iemand aan te werven. We zijn hoopvol en zien ook hier een effectieve en duurzame weg naar structurele groei", verduidelijk ze.

De maatregel maakt deel uit van de zogenaamde 'doelgroepvermindering'. Die RSZ-kortingen bestonden reeds voor de eerste vijf werknemers, maar werden uitgebreid. Voor de eerste werknemer aangeworven in de periode 2016-2020 moet voor onbepaalde duur geen patronale basisbijdrage meer betaald worden. De kortingen zijn er voor de tweede tot de zesde werknemer. (Belga/NS)

De maatregel uit de taxshift van de federale regering trad op 1 januari van dit jaar in werking. Maar 24 procent is er niet van op de hoogte, zo meldt Securex. Dertien procent kent de korting wel en 63 procent heeft ervan gehoord, maar kent de details of de bijdragen niet. Voorts stelt Securex dat bij 37 procent van de respondenten de maatregel meespeelde bij de beslissing om iemand aan te nemen. Ook geeft 27 procent aan dat het een aansporing is om dit jaar nog iemand aan te werven. Volgens de cijfers van Securex' sociaal secretariaat is het aantal eerste aanwervingen in de eerste jaarhelft stevig toegenomen (+54%). Hugo Dhaeyer, Director Ecosystem Small & Midsize Markets, Securex reageert dan ook vrij positief op de cijfers. "Het is positief dat bijna driekwart van de ondernemers al gehoord heeft van de voordelen van de taxshift voor nieuwe aanwervingen, ook al kennen ze niet alle details. Dit wijst duidelijk op de nood aan dit soort maatregelen voor potentiële werkgevers", zegt hij. Al is er volgens hem wel nog werk aan de winkel. Hij is er immers van overtuigd dat hoe meer werkgevers de nieuwe regeling kennen, hoe hoger de tewerkstellingsgraad. Hermina Van Coillie, HR Research Expert beaamt de stelling van Dhaeyer. "De boodschap dat méér dan 1 op 3 ondernemers deze maatregel de komende twee jaren in zijn budget zal opnemen, is beloftevol. De korting is echter een voorwaarde om effectief iemand aan te werven. We zijn hoopvol en zien ook hier een effectieve en duurzame weg naar structurele groei", verduidelijk ze. De maatregel maakt deel uit van de zogenaamde 'doelgroepvermindering'. Die RSZ-kortingen bestonden reeds voor de eerste vijf werknemers, maar werden uitgebreid. Voor de eerste werknemer aangeworven in de periode 2016-2020 moet voor onbepaalde duur geen patronale basisbijdrage meer betaald worden. De kortingen zijn er voor de tweede tot de zesde werknemer. (Belga/NS)