De containershuttle is een gezamenlijk initiatief van MBZ (Haven van Zeebrugge) en de logistieke bedrijven APM, PSA, Inter Ferry Boats en Naviland Cargo. Die twee laatste staan in voor het spoorvervoer. De nieuwe logistieke verbinding mikt in de eerste plaats op deepsea- en shortseacontainers.

Dourges staat in Noord-Frankrijk bekend als een belangrijke logistieke draaischijf, niet het minst door het multimodale karakter (weg, spoor, water). Dourges is ook een veel gebruikte overslagplaats richting Zuid-Frankrijk en andere Zuid-Europese landen.

Zeebrugge benadrukt dat deze nieuwe lijn een stap is in de hinterlandstrategie, waarbij de haven als het ware de lading volgt. (KC)

De containershuttle is een gezamenlijk initiatief van MBZ (Haven van Zeebrugge) en de logistieke bedrijven APM, PSA, Inter Ferry Boats en Naviland Cargo. Die twee laatste staan in voor het spoorvervoer. De nieuwe logistieke verbinding mikt in de eerste plaats op deepsea- en shortseacontainers. Dourges staat in Noord-Frankrijk bekend als een belangrijke logistieke draaischijf, niet het minst door het multimodale karakter (weg, spoor, water). Dourges is ook een veel gebruikte overslagplaats richting Zuid-Frankrijk en andere Zuid-Europese landen. Zeebrugge benadrukt dat deze nieuwe lijn een stap is in de hinterlandstrategie, waarbij de haven als het ware de lading volgt. (KC)