Het kapitaal zou in de eerste plaats worden opgehaald via gewone aandelen, aangevuld met 3 miljard dollar aan preferente aandelen. Door de beursgang zou het belang van de Amerikaanse overheid in de autobouwer uit Detroit onder de 50 procent zakken.

Volgens bronnen dicht bij het dossier dient GM dinsdag 2 november in de loop van de dag de beursgang (IPO) in bij de Amerikaanse beursautoriteit.

De introductiekoers zou op 17 november volgen, de handel zelf een dag later. Woensdag 4 november start de zogenaamde 'roadshow', waarbij aandelen worden aangeprezen.

CEO Dan Akerson wil via een beursgang de schuld van 50 miljard dollar aan de Amerikaanse staat gedeeltelijk terugbetalen. De VS pompte in 2009 geld in de autoreus om die van de ondergang te redden. Op die manier verwierf de overheid een belang van 61 procent in GM.

Het kapitaal zou in de eerste plaats worden opgehaald via gewone aandelen, aangevuld met 3 miljard dollar aan preferente aandelen. Door de beursgang zou het belang van de Amerikaanse overheid in de autobouwer uit Detroit onder de 50 procent zakken.Volgens bronnen dicht bij het dossier dient GM dinsdag 2 november in de loop van de dag de beursgang (IPO) in bij de Amerikaanse beursautoriteit. De introductiekoers zou op 17 november volgen, de handel zelf een dag later. Woensdag 4 november start de zogenaamde 'roadshow', waarbij aandelen worden aangeprezen. CEO Dan Akerson wil via een beursgang de schuld van 50 miljard dollar aan de Amerikaanse staat gedeeltelijk terugbetalen. De VS pompte in 2009 geld in de autoreus om die van de ondergang te redden. Op die manier verwierf de overheid een belang van 61 procent in GM.