Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt. Pijnstillers als Panadol en Advil komen zo onder één dak.

Glaxo zal 68 procent van de joint venture controleren. Het gezamenlijke bedrijf is goed voor een gecombineerde verkoop van 12,7 miljard dollar. Glaxo zegt het nieuwe bedrijf binnen de drie jaar naar de beurs te willen brengen.

Door de fusie ontstaat 's werelds grootste leverancier van voorschriftvrije geneesmiddelen, met producten zoals Sensodyne, Voltaren, Aquafresh en de pijnstillers Panadol en Advil.

Farmabedrijven als Glaxo en Pfizer worstelen met stijgende kosten voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, terwijl verzekeraars en regeringen juist lagere prijzen willen voor geneesmiddelen.

Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt. Pijnstillers als Panadol en Advil komen zo onder één dak.Glaxo zal 68 procent van de joint venture controleren. Het gezamenlijke bedrijf is goed voor een gecombineerde verkoop van 12,7 miljard dollar. Glaxo zegt het nieuwe bedrijf binnen de drie jaar naar de beurs te willen brengen. Door de fusie ontstaat 's werelds grootste leverancier van voorschriftvrije geneesmiddelen, met producten zoals Sensodyne, Voltaren, Aquafresh en de pijnstillers Panadol en Advil. Farmabedrijven als Glaxo en Pfizer worstelen met stijgende kosten voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, terwijl verzekeraars en regeringen juist lagere prijzen willen voor geneesmiddelen.