De intentie tot sluiting werd maandag bekendgemaakt tijdens een buitengewone ondernemingsraad, meldt de christelijke vakbond.

De vestiging in Roux, die gespecialiseerd is in glas voor zonnepanelen, telt een 190-tal werknemers. Het bedrijf heeft al een tijd te lijden onder hevige concurrentie uit China.

"In een context van economische recessie heeft de Europese markt van 'solar' glas zwaar geleden onder de grootschalige invoer met dumping uit China", zegt AGC Glass Europe, de Europese tak van de AGC Groep die gevestigd is in Louvain-la-Neuve, in een persbericht. "Dat leidde tot een forse daling van de verkoopprijzen, wat de Europese 'solar' industrie deed ineenstorten. Veel Europese producenten zetten hun activiteiten stop of gingen failliet. Bovendien gelooft AGC niet dat de laattijdige antidumpingmaatregelen die de Europese Commissie onlangs nam tegen de import van zonnepanelen uit China ook maar enig structureel effect zullen hebben op de Europese markt."

In november 2013 deden geruchten de ronde dat de vestiging mogelijk zou worden overgenomen door Pepe Strazzante, een ondernemer uit de regio die actief is in diverse industriële sectoren. Maar bepaalde voorwaarden, waarbij een derde van het personeel zou moeten opstappen en het overige personeel het met 15 procent minder loon zou moeten stellen, bleken een duurzame overname uiteindelijk in de weg te staan. Bovendien reikten de langetermijngaranties niet verder dan 3 jaar, de tijd dat AGC zich ertoe zou verbonden hebben om zich te bevoorraden in Roux.

Uitiendelijk werd voor een sluiting van de vestiging geopteerd. AGC Glass Europe, het gewezen Glaverbel, zegt van plan te zijn om verder figuurglas voor decoratieve toepassingen te blijven produceren, commercialiseren en verdelen via zijn vestiging in Tsjechië. (Belga/BO)

De intentie tot sluiting werd maandag bekendgemaakt tijdens een buitengewone ondernemingsraad, meldt de christelijke vakbond.De vestiging in Roux, die gespecialiseerd is in glas voor zonnepanelen, telt een 190-tal werknemers. Het bedrijf heeft al een tijd te lijden onder hevige concurrentie uit China. "In een context van economische recessie heeft de Europese markt van 'solar' glas zwaar geleden onder de grootschalige invoer met dumping uit China", zegt AGC Glass Europe, de Europese tak van de AGC Groep die gevestigd is in Louvain-la-Neuve, in een persbericht. "Dat leidde tot een forse daling van de verkoopprijzen, wat de Europese 'solar' industrie deed ineenstorten. Veel Europese producenten zetten hun activiteiten stop of gingen failliet. Bovendien gelooft AGC niet dat de laattijdige antidumpingmaatregelen die de Europese Commissie onlangs nam tegen de import van zonnepanelen uit China ook maar enig structureel effect zullen hebben op de Europese markt." In november 2013 deden geruchten de ronde dat de vestiging mogelijk zou worden overgenomen door Pepe Strazzante, een ondernemer uit de regio die actief is in diverse industriële sectoren. Maar bepaalde voorwaarden, waarbij een derde van het personeel zou moeten opstappen en het overige personeel het met 15 procent minder loon zou moeten stellen, bleken een duurzame overname uiteindelijk in de weg te staan. Bovendien reikten de langetermijngaranties niet verder dan 3 jaar, de tijd dat AGC zich ertoe zou verbonden hebben om zich te bevoorraden in Roux. Uitiendelijk werd voor een sluiting van de vestiging geopteerd. AGC Glass Europe, het gewezen Glaverbel, zegt van plan te zijn om verder figuurglas voor decoratieve toepassingen te blijven produceren, commercialiseren en verdelen via zijn vestiging in Tsjechië. (Belga/BO)