Gimv en de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) speelden in december 2009 een belangrijk rol bij de redding van Option.

Beide maatschappijen waren bereid om 2,5 miljoen euro te investeren. Maar de Gimv kon geen volwaardige rol spelen en trekt zich nu terug.

Gimv had gerekend op een investering van 2,5 miljoen door voorkeurrechten die het publiek niet uitoefende op Option-aandelen, op te nemen.

Maar het publiek oefende die voorkeurrechten massaal uit, waardoor Gimv en LRM slechts een klein belang in Option verwierven. Dat was voor de Vllaamse investeringsmaatschappij onvoldoende om een zitje in de raad van bestuur te verzekeren en greep op het beleid te krijgen.

Volgens Gimv voldoet Option niet aan de criteria voor een Gimv-investering: een voldoende grote investering, een bestuurderspost en een impact op de strategie.

De instap van Gimv heeft in december heel wat beleggers over de streep getrokken, zodat de kapitaalsverhoging van 20 miljoen euro voor Option slaagde en het zijn 'strategische ommezwaai' kon uitvoeren. De Vlaamse investeringsmaatschappij ontkent nu dat ze de beleggers toen op het verkeerde been heeft gezet.

Gimv en de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) speelden in december 2009 een belangrijk rol bij de redding van Option. Beide maatschappijen waren bereid om 2,5 miljoen euro te investeren. Maar de Gimv kon geen volwaardige rol spelen en trekt zich nu terug. Gimv had gerekend op een investering van 2,5 miljoen door voorkeurrechten die het publiek niet uitoefende op Option-aandelen, op te nemen. Maar het publiek oefende die voorkeurrechten massaal uit, waardoor Gimv en LRM slechts een klein belang in Option verwierven. Dat was voor de Vllaamse investeringsmaatschappij onvoldoende om een zitje in de raad van bestuur te verzekeren en greep op het beleid te krijgen. Volgens Gimv voldoet Option niet aan de criteria voor een Gimv-investering: een voldoende grote investering, een bestuurderspost en een impact op de strategie. De instap van Gimv heeft in december heel wat beleggers over de streep getrokken, zodat de kapitaalsverhoging van 20 miljoen euro voor Option slaagde en het zijn 'strategische ommezwaai' kon uitvoeren. De Vlaamse investeringsmaatschappij ontkent nu dat ze de beleggers toen op het verkeerde been heeft gezet.