De Gewestelijke investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (Gimv) investeert 14,5 miljoen dollar of 10 miljoen euro naast de bestaande aandeelhouders en de oprichter, Pierre Chappaz in de sociale mediagroep Ebuzzing. Met deze financiering wil de Vlaamse beursgenoteerde holding de ontwikkeling en groei van deze ambitieuze onderneming ondersteunen en haar de middelen verschaffen om de nummer één van de sociale media in Europa te worden. Ebuzzing is met Overblog, het leidinggevende blogplatform in Europa, een echte mediaspecialist, met volgens Comscore meer dan 28 miljoen unieke bezoekers per maand. De onderneming werd opgericht in 2005 en biedt bedrijven marketingoplossingen waarmee ze hun merken in de sociale media kunnen promoten, onder meer door het verspreiden van reclamefilmpjes in de sociale media (blogs, YouTube, Facebook, Twitter, etc.).

De Ebuzzing Group heeft kantoren in Bazel, Hamburg, Dusseldorf, Londen, Luxemburg, Milaan, Parijs, Madrid, Toulouse en Rome. De onderneming realiseerde in 2010 een omzet van 15 miljoen dollar en voorspelt voor dit jaar ruim 25 miljoen dollar omzet. De groep telt meer dan 160 medewerkers.

Nieuwe kansen en mogelijkheden

Pierre Chappaz, CEO van Ebuzzing ziet enkel winst in de nieuwe samenwerking: "Met deze financiering kunnen we onze groei binnen Europa versnellen." Ebuzzing heeft recent een reeks van acht fusies en overnames uitgevoerd. De laatste vond plaats in juni 2011 en betrof Trigami, een belangrijk platform voor sociale marketing in de Duitstalige landen. "Vandaag kunnen we dankzij de extra middelen nieuwe kansen voor ontwikkeling grijpen," aldus Chappaz.

Ook bij de Gimv klinken enkel positieve geluiden over de gezette stap. "Ebuzzing is een referentieplatform voor de verspreiding van content over merken op de sociale media in Europa. Wij zijn verheugd deze groep te kunnen begeleiden in zijn internationale ontwikkeling om de nummer één in de sector te worden. Het gaat om één van de beste internetteams in Europa in een markt met een bijzonder sterk potentieel", vertelt Geoffroy DuGeoffroy Dubus, Partner Venture Capital bij Gimv. (Belga/INM)

De Gewestelijke investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (Gimv) investeert 14,5 miljoen dollar of 10 miljoen euro naast de bestaande aandeelhouders en de oprichter, Pierre Chappaz in de sociale mediagroep Ebuzzing. Met deze financiering wil de Vlaamse beursgenoteerde holding de ontwikkeling en groei van deze ambitieuze onderneming ondersteunen en haar de middelen verschaffen om de nummer één van de sociale media in Europa te worden. Ebuzzing is met Overblog, het leidinggevende blogplatform in Europa, een echte mediaspecialist, met volgens Comscore meer dan 28 miljoen unieke bezoekers per maand. De onderneming werd opgericht in 2005 en biedt bedrijven marketingoplossingen waarmee ze hun merken in de sociale media kunnen promoten, onder meer door het verspreiden van reclamefilmpjes in de sociale media (blogs, YouTube, Facebook, Twitter, etc.). De Ebuzzing Group heeft kantoren in Bazel, Hamburg, Dusseldorf, Londen, Luxemburg, Milaan, Parijs, Madrid, Toulouse en Rome. De onderneming realiseerde in 2010 een omzet van 15 miljoen dollar en voorspelt voor dit jaar ruim 25 miljoen dollar omzet. De groep telt meer dan 160 medewerkers. Nieuwe kansen en mogelijkheden Pierre Chappaz, CEO van Ebuzzing ziet enkel winst in de nieuwe samenwerking: "Met deze financiering kunnen we onze groei binnen Europa versnellen." Ebuzzing heeft recent een reeks van acht fusies en overnames uitgevoerd. De laatste vond plaats in juni 2011 en betrof Trigami, een belangrijk platform voor sociale marketing in de Duitstalige landen. "Vandaag kunnen we dankzij de extra middelen nieuwe kansen voor ontwikkeling grijpen," aldus Chappaz. Ook bij de Gimv klinken enkel positieve geluiden over de gezette stap. "Ebuzzing is een referentieplatform voor de verspreiding van content over merken op de sociale media in Europa. Wij zijn verheugd deze groep te kunnen begeleiden in zijn internationale ontwikkeling om de nummer één in de sector te worden. Het gaat om één van de beste internetteams in Europa in een markt met een bijzonder sterk potentieel", vertelt Geoffroy DuGeoffroy Dubus, Partner Venture Capital bij Gimv. (Belga/INM)