De directieassistente die de bombrief heeft opengemaakt werd daarbij aan de handen en het aangezicht verwond. Ze liep eveneens gehoorschade op, maar haar leven is niet in gevaar, meldt het persagentschap Reuters.

De brief, die per post werd geleverd, was bestemd voor de Europese vertegenwoordiger van het IMF, aldus de politie. De bestemmeling Jeffrey Franks, die beschouwd wordt als een veteraan van het fonds, is sinds maart 2015 directeur van het Europese kantoor van het IMF, luidt het op de website.

Volgens het hoofd van de Parijse politie Michel Cadot werden er eerder enkele telefonische bedreigingen geregistreerd, maar is het niet duidelijk of die bedreigingen rechtstreeks gelinkt zijn aan de bombrief in het kantoor van het IMF.

Het kantoor van het IMF liep door de explosie beperkte schade op. De structuur van het gebouw - waar het IMF en de Wereldbank zetelen - in het zestiende arrondissement van de Franse hoofdstad zou niet beschadigd zijn.

Uit voorzorg werden ongeveer 150 mensen geëvacueerd.

De Franse president François Hollande heeft de explosie van de bombrief omschreven als een 'aanslag'. "Er bestaat geen ander woord voor", aldus het Franse staatshoofd in een reactie aan de nieuwszender BFMTV.

IMF-topvrouw Christine Lagarde veroordeelde de explosie als 'een laffe daad van geweld'. Lagarde beklemtoonde daarbij dat het IMF zijn werk voortzet 'in lijn met ons mandaat'. "We werken nauw samen met de Franse autoriteiten om dit incident te onderzoeken en te waken over de veiligheid van onze medewerkers," aldus Lagarde.

Woensdag werd al een pakket met een explosief mengsel en een op scherp staande ontsteker ontdekt bij de postdienst van het Duitse ministerie van Financiën in Berlijn. Een linkse militante groep in Athene heeft intussen laten weten dat het pakket van hen kwam. Functionarissen in Athene willen enkel bevestigen dat de zending daadwerkelijk uit Griekenland kwam.

De directieassistente die de bombrief heeft opengemaakt werd daarbij aan de handen en het aangezicht verwond. Ze liep eveneens gehoorschade op, maar haar leven is niet in gevaar, meldt het persagentschap Reuters.De brief, die per post werd geleverd, was bestemd voor de Europese vertegenwoordiger van het IMF, aldus de politie. De bestemmeling Jeffrey Franks, die beschouwd wordt als een veteraan van het fonds, is sinds maart 2015 directeur van het Europese kantoor van het IMF, luidt het op de website.Volgens het hoofd van de Parijse politie Michel Cadot werden er eerder enkele telefonische bedreigingen geregistreerd, maar is het niet duidelijk of die bedreigingen rechtstreeks gelinkt zijn aan de bombrief in het kantoor van het IMF. Het kantoor van het IMF liep door de explosie beperkte schade op. De structuur van het gebouw - waar het IMF en de Wereldbank zetelen - in het zestiende arrondissement van de Franse hoofdstad zou niet beschadigd zijn. Uit voorzorg werden ongeveer 150 mensen geëvacueerd.De Franse president François Hollande heeft de explosie van de bombrief omschreven als een 'aanslag'. "Er bestaat geen ander woord voor", aldus het Franse staatshoofd in een reactie aan de nieuwszender BFMTV.IMF-topvrouw Christine Lagarde veroordeelde de explosie als 'een laffe daad van geweld'. Lagarde beklemtoonde daarbij dat het IMF zijn werk voortzet 'in lijn met ons mandaat'. "We werken nauw samen met de Franse autoriteiten om dit incident te onderzoeken en te waken over de veiligheid van onze medewerkers," aldus Lagarde.Woensdag werd al een pakket met een explosief mengsel en een op scherp staande ontsteker ontdekt bij de postdienst van het Duitse ministerie van Financiën in Berlijn. Een linkse militante groep in Athene heeft intussen laten weten dat het pakket van hen kwam. Functionarissen in Athene willen enkel bevestigen dat de zending daadwerkelijk uit Griekenland kwam.