De aandelen van de Antwerpse poot komen in handen van gedelegeerd bestuurder Eric Vrolijk, die de tak in 1992 onder de naam Cela-Shipping mee heeft opgericht. Het bedrijf werkte in de beginfase vooral voor tankerrederijen, maar is sinds 2000 ook actief voor andere klanten (zoals transport van breakbulk).

Eric Vrolijk verkocht in 2004 90 procent van Cela Shipping aan een consortium van de rederijen Nordic Tankers, Seatrans Chemical Tankers en Clipper Tankers. Het bedrijf werkte vanaf toen onder de naam Arned-Cela Agencies. De grote aandeelhouders trekken zich nu terug uit Arned-Cela. Ze verkopen de Rotterdamse onderneming aan S5 North Europe. Die agentuur splitste zich eerder dit jaar af van het Britse Royal Burger Group. In Nederland verdwijnt de naam Arned-Cela.

In Antwerpen behandelt Arned-Cela jaarlijks 800 schepen. Er werken tien mensen. "We gaan voortaan verder als een autonome agentuur", zegt Vrolijk. "Zo kunnen we de bestaande activiteiten verder ontwikkelen en eventueel joint ventures sluiten met nieuwe partners. Onze voormalige aandeelhouders blijven klant bij ons. We zijn al bezig met vergaande onderhandelingen met een internationale groep over een joint venture, maar gaan voorlopig nog onder onze naam door."

De aandelen van de Antwerpse poot komen in handen van gedelegeerd bestuurder Eric Vrolijk, die de tak in 1992 onder de naam Cela-Shipping mee heeft opgericht. Het bedrijf werkte in de beginfase vooral voor tankerrederijen, maar is sinds 2000 ook actief voor andere klanten (zoals transport van breakbulk). Eric Vrolijk verkocht in 2004 90 procent van Cela Shipping aan een consortium van de rederijen Nordic Tankers, Seatrans Chemical Tankers en Clipper Tankers. Het bedrijf werkte vanaf toen onder de naam Arned-Cela Agencies. De grote aandeelhouders trekken zich nu terug uit Arned-Cela. Ze verkopen de Rotterdamse onderneming aan S5 North Europe. Die agentuur splitste zich eerder dit jaar af van het Britse Royal Burger Group. In Nederland verdwijnt de naam Arned-Cela. In Antwerpen behandelt Arned-Cela jaarlijks 800 schepen. Er werken tien mensen. "We gaan voortaan verder als een autonome agentuur", zegt Vrolijk. "Zo kunnen we de bestaande activiteiten verder ontwikkelen en eventueel joint ventures sluiten met nieuwe partners. Onze voormalige aandeelhouders blijven klant bij ons. We zijn al bezig met vergaande onderhandelingen met een internationale groep over een joint venture, maar gaan voorlopig nog onder onze naam door."