Dexia bezit 65 procent in de Israëlische bank, die kredieten verschaft aan gemeenten en lokale overheden in het land. De Israëlische participatie zorgde in het verleden al voor heel wat heisa bij actiegroepen voor de verdediging van de rechten van de Palestijnen.

Het aandeel van Dexia Israël Ltd. steeg maandag met 8,4 procent tot 577,9 shekels. Dat is het hoogste niveau sinds november 1995. Alleen al dit jaar steeg het aandeel met 58 procent, waardoor de marktwaarde van de bank 435 miljoen shekel (zo'n 100 miljoen euro) bedraagt.

Volgens Globes onderhandelt Dexia met minstens twee Israëlische banken over een verkoop. De Belgische woordvoerster wilde maandag geen commentaar kwijt.

Dexia bezit 65 procent in de Israëlische bank, die kredieten verschaft aan gemeenten en lokale overheden in het land. De Israëlische participatie zorgde in het verleden al voor heel wat heisa bij actiegroepen voor de verdediging van de rechten van de Palestijnen. Het aandeel van Dexia Israël Ltd. steeg maandag met 8,4 procent tot 577,9 shekels. Dat is het hoogste niveau sinds november 1995. Alleen al dit jaar steeg het aandeel met 58 procent, waardoor de marktwaarde van de bank 435 miljoen shekel (zo'n 100 miljoen euro) bedraagt. Volgens Globes onderhandelt Dexia met minstens twee Israëlische banken over een verkoop. De Belgische woordvoerster wilde maandag geen commentaar kwijt.