De voorbereidingen, zoals het zoeken naar een geschikte locatie en het invullen van de jobs voor een vijftal medewerkers, is aan de gang. Tegen begin 2012 moet Insites Consulting USA een feit zijn.

"In ons vak willen we de zaken ook globaal aanpakken", zegt CEO Tim Duhamel. "Het is belangrijk om niet alleen te achterhalen wat pakweg de Europese consumenten denken, maar ook hoe men elders in de wereld tegen de zaken aankijkt. In feite volgen we met deze stap ook een beetje onze grote klanten die overwegend multinationals zijn en dus ook wereldwijd actief zijn."

InSites Consulting focust op marketingmanagement en -onderzoek via internet in al zijn facetten. Het bedrijf voert regelmatig diepgaande studies uit over consumentengedrag, en wil met die kennis innoveren. InSites Consulting werd in 1997 gesticht door twee Gentse professoren en twee senior researchers van de Vlerick Management School. Het viertal staat vandaag nog altijd aan het roer en heeft de meerderheid van de aandelen. InSites Consulting, dat met een honderdtal mensen werkt en een databank heeft van circa 2 miljoen consumenten, heeft kantoren in Gent, Londen, Rotterdam en binnenkort dus ook New York.

K.C.

De voorbereidingen, zoals het zoeken naar een geschikte locatie en het invullen van de jobs voor een vijftal medewerkers, is aan de gang. Tegen begin 2012 moet Insites Consulting USA een feit zijn."In ons vak willen we de zaken ook globaal aanpakken", zegt CEO Tim Duhamel. "Het is belangrijk om niet alleen te achterhalen wat pakweg de Europese consumenten denken, maar ook hoe men elders in de wereld tegen de zaken aankijkt. In feite volgen we met deze stap ook een beetje onze grote klanten die overwegend multinationals zijn en dus ook wereldwijd actief zijn." InSites Consulting focust op marketingmanagement en -onderzoek via internet in al zijn facetten. Het bedrijf voert regelmatig diepgaande studies uit over consumentengedrag, en wil met die kennis innoveren. InSites Consulting werd in 1997 gesticht door twee Gentse professoren en twee senior researchers van de Vlerick Management School. Het viertal staat vandaag nog altijd aan het roer en heeft de meerderheid van de aandelen. InSites Consulting, dat met een honderdtal mensen werkt en een databank heeft van circa 2 miljoen consumenten, heeft kantoren in Gent, Londen, Rotterdam en binnenkort dus ook New York. K.C.