Genentech, dat hoort bij de Zwitserse groep Roche, behaalde de eerste plaats al 8 keer in de jongste 9 jaar, en wordt ook door andere magazines als Forbes en Fortune beschouwd als een uitstekende werkgever. Op de tweede plaats eindigde Monsanto (vorig jaar op 4), en op 3 staat nieuwkomer Vertex Pharmaceuticals. Roche zelf is op 5 (vorig jaar op 17) het hoogst gerangschikte Europese bedrijf.

Volgens de respondenten zijn innovatie in onderzoek en respect voor de werknemers nog altijd de belangrijkste criteria. "Robert Swanson, een van de stichters van het bedrijf, zei altijd 'onze belangrijkste activa gaan elke avond op hun gympjes naar huis'", zegt Marc Tessier-Lavigne, de wetenschappelijk directeur van Genentech. "We proberen hiërarchie en bureaucratie tot een minimum te beperken."

Opvallend is ook het toenemende aantal biotechbedrijven in de top 20, die geen 'Belgische' bedrijven omvat. Wel staat Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica en Tibotec-Virco, op nummer 12.

Be.L.

Genentech, dat hoort bij de Zwitserse groep Roche, behaalde de eerste plaats al 8 keer in de jongste 9 jaar, en wordt ook door andere magazines als Forbes en Fortune beschouwd als een uitstekende werkgever. Op de tweede plaats eindigde Monsanto (vorig jaar op 4), en op 3 staat nieuwkomer Vertex Pharmaceuticals. Roche zelf is op 5 (vorig jaar op 17) het hoogst gerangschikte Europese bedrijf. Volgens de respondenten zijn innovatie in onderzoek en respect voor de werknemers nog altijd de belangrijkste criteria. "Robert Swanson, een van de stichters van het bedrijf, zei altijd 'onze belangrijkste activa gaan elke avond op hun gympjes naar huis'", zegt Marc Tessier-Lavigne, de wetenschappelijk directeur van Genentech. "We proberen hiërarchie en bureaucratie tot een minimum te beperken." Opvallend is ook het toenemende aantal biotechbedrijven in de top 20, die geen 'Belgische' bedrijven omvat. Wel staat Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica en Tibotec-Virco, op nummer 12. Be.L.