"Al twee jaar wordt er gediscussieerd over een cao voor de werktijden van het vliegend personeel zonder dat er een akkoord komt. De mensen hebben nu gezegd dat het genoeg is geweest. Deze ochtend is het werk daarom spontaan neergelegd", zegt vakbondssecretaris Pol Buekenhout (LBC-NVK).

"Als de directie niet wenst te onderhandelen, dan kunnen we enkel dit doen", vult ACLVB-secretaris Olivier Coenen aan. Er zijn in elk geval al vier retourvluchten tussen Antwerpen en London-City geschrapt, zoals zichtbaar is op de website van Antwerp Airport.

Bij de lokale afdeling van CityJet in Antwerpen werd voorlopig enkel vernomen dat er een staking aan de gang is. Een vlucht naar Southend (Groot-Brittanië) door de maatschappij Flybe is de enige lijnvlucht die maandag niet geannuleerd is. (Belga/BO)

"Al twee jaar wordt er gediscussieerd over een cao voor de werktijden van het vliegend personeel zonder dat er een akkoord komt. De mensen hebben nu gezegd dat het genoeg is geweest. Deze ochtend is het werk daarom spontaan neergelegd", zegt vakbondssecretaris Pol Buekenhout (LBC-NVK). "Als de directie niet wenst te onderhandelen, dan kunnen we enkel dit doen", vult ACLVB-secretaris Olivier Coenen aan. Er zijn in elk geval al vier retourvluchten tussen Antwerpen en London-City geschrapt, zoals zichtbaar is op de website van Antwerp Airport. Bij de lokale afdeling van CityJet in Antwerpen werd voorlopig enkel vernomen dat er een staking aan de gang is. Een vlucht naar Southend (Groot-Brittanië) door de maatschappij Flybe is de enige lijnvlucht die maandag niet geannuleerd is. (Belga/BO)