2,6 procent van de onderzochte ondernemingen met een jaarrekening jonger dan achttien maanden ging binnen de twee jaar over de kop. Voor ondernemingen met een jaarrekening jonger dan drie jaar liep het percentage falingen op tot 6,8 procent en bedrijven met een jaarrekening ouder dan drie jaar kenden zelfs een falingspercentage van 12,4 procent.

"Er bestaat dus een duidelijke link tussen het ontbreken van een recente jaarrekening en een eventuele faling", zegt Bernd Vindevogel van Dun & Bradstreet. "Als we merken dat de jaarrekening van een onderneming twee jaar oud is, krijgt deze onderneming van ons een dalende 'faillissementscore'. Als we vaststellen dat de jaarrekening drie jaar oud is, geven we deze ondernemingen zelfs automatisch een een verhoogd risicoprofiel. We raden bedrijven die zaken doen met zo'n onderneming dan ook aan om gepaste maatregelen te nemen."

L.D.

2,6 procent van de onderzochte ondernemingen met een jaarrekening jonger dan achttien maanden ging binnen de twee jaar over de kop. Voor ondernemingen met een jaarrekening jonger dan drie jaar liep het percentage falingen op tot 6,8 procent en bedrijven met een jaarrekening ouder dan drie jaar kenden zelfs een falingspercentage van 12,4 procent. "Er bestaat dus een duidelijke link tussen het ontbreken van een recente jaarrekening en een eventuele faling", zegt Bernd Vindevogel van Dun & Bradstreet. "Als we merken dat de jaarrekening van een onderneming twee jaar oud is, krijgt deze onderneming van ons een dalende 'faillissementscore'. Als we vaststellen dat de jaarrekening drie jaar oud is, geven we deze ondernemingen zelfs automatisch een een verhoogd risicoprofiel. We raden bedrijven die zaken doen met zo'n onderneming dan ook aan om gepaste maatregelen te nemen." L.D.