Voor de werknemers van Ford Genk blijft het nagelbijten. Volgens een woordvoerder is dat nergens voor nodig, want blijken speculaties over de toekomst van de fabriek niet meer dan een 'storm in een glas water'.

De 4.500 werknemers van Ford Genk wachten vandaag gespannen op nieuws vanuit het hoofdkwartier in Detroit. Daar wordt vanavond of vannacht beslist hoe de toekomst van de fabriek in Genk eruitziet. Of niet? Volgens de directie van Ford Genk volgt er vandaag helemaal geen beslissing over de toekomst van de fabriek in Genk.

Vorige week donderdag maakte The Wall Street Journal bekend dat er in de VS plannen worden gemaakt om Ford Genk te sluiten. Tijdens een overleg tussen de vakbonden en de Europese topman Stephen Odell werd het bericht uit de Amerikaanse zakenkrant kort daarna bevestigd noch ontkend.

Mondeo

Odell herhaalde tijdens dat overleg volgens de bonden tot zes maal toe dat er geen enkele garantie over het voortbestaan van Ford Genk wordt gegeven. De vakbonden vernamen toen enkel dat de productie van de nieuwe Mondeo wordt uitgesteld en waarschijnlijk pas in oktober 2013 zal starten.Een definitieve beslissing daarover zou op 18 september - vandaag dus - worden bekendgemaakt. Dat is precies wat de directie van Ford Genk vandaag verwacht.

'Storm in een glas water'

Jo Declercq, woordvoerder van Ford Genk, ontkent dat er vandaag in Detroit een beslissing valt over de toekomst van de fabriek in Limburg. De woordvoerder verwacht dat er vanuit het hoofdkwartier enkel bevestigd wordt dat de productie van de nieuwe Mondeo in oktober 2013 zal starten. Speculaties over een 'cruciale dag' voor Ford Genk omschrijft Declercq als 'een storm in een glas water'. (Belga/BO)

Voor de werknemers van Ford Genk blijft het nagelbijten. Volgens een woordvoerder is dat nergens voor nodig, want blijken speculaties over de toekomst van de fabriek niet meer dan een 'storm in een glas water'.De 4.500 werknemers van Ford Genk wachten vandaag gespannen op nieuws vanuit het hoofdkwartier in Detroit. Daar wordt vanavond of vannacht beslist hoe de toekomst van de fabriek in Genk eruitziet. Of niet? Volgens de directie van Ford Genk volgt er vandaag helemaal geen beslissing over de toekomst van de fabriek in Genk. Vorige week donderdag maakte The Wall Street Journal bekend dat er in de VS plannen worden gemaakt om Ford Genk te sluiten. Tijdens een overleg tussen de vakbonden en de Europese topman Stephen Odell werd het bericht uit de Amerikaanse zakenkrant kort daarna bevestigd noch ontkend. MondeoOdell herhaalde tijdens dat overleg volgens de bonden tot zes maal toe dat er geen enkele garantie over het voortbestaan van Ford Genk wordt gegeven. De vakbonden vernamen toen enkel dat de productie van de nieuwe Mondeo wordt uitgesteld en waarschijnlijk pas in oktober 2013 zal starten.Een definitieve beslissing daarover zou op 18 september - vandaag dus - worden bekendgemaakt. Dat is precies wat de directie van Ford Genk vandaag verwacht.'Storm in een glas water'Jo Declercq, woordvoerder van Ford Genk, ontkent dat er vandaag in Detroit een beslissing valt over de toekomst van de fabriek in Limburg. De woordvoerder verwacht dat er vanuit het hoofdkwartier enkel bevestigd wordt dat de productie van de nieuwe Mondeo in oktober 2013 zal starten. Speculaties over een 'cruciale dag' voor Ford Genk omschrijft Declercq als 'een storm in een glas water'. (Belga/BO)