In mei bracht de Vlaams minister-president Opel al eens vruchteloos ter sprake bij Geely, maar vandaag blijkt de Chinese autobouwer uiteindelijk wel gecharmeerd door het voorstel van Peeters.

Nu Geely de Zweedse trots Volvo helemaal heeft binnengerijfd, staat de Chinese autobouwer namelijk paraat voor nieuwe investeringen.

Minister-president Peeters heeft de Vlaamse reconversiegroep rond Opel intussen de opdracht gegeven contact op te nemen met Geely. Die groep van experts uit het bedrijfsleven en afgevaardigden van de regering werd in maart opgericht om op zoek te gaan naar een investeerder voor de Opel-vestiging in Antwerpen. Dinsdag kreeg de groep, onder het voorzitterschap van Paul Buysse, de opdracht zijn zoektocht naar investeerders voort te zetten. Op 22 oktober komt de reconversiegroep opnieuw samen.

Geely-topman Li Shufu is op bezoek in ons land naar aanleiding van de Europees-Aziatische top in Brussel. Dinsdag nam de CEO al een kijkje in de Volvo-vestiging in Gent. Shufu garandeerde dat er van een afbouw van de fabriek absoluut geen sprake is, wel integendeel.

In mei bracht de Vlaams minister-president Opel al eens vruchteloos ter sprake bij Geely, maar vandaag blijkt de Chinese autobouwer uiteindelijk wel gecharmeerd door het voorstel van Peeters. Nu Geely de Zweedse trots Volvo helemaal heeft binnengerijfd, staat de Chinese autobouwer namelijk paraat voor nieuwe investeringen. Minister-president Peeters heeft de Vlaamse reconversiegroep rond Opel intussen de opdracht gegeven contact op te nemen met Geely. Die groep van experts uit het bedrijfsleven en afgevaardigden van de regering werd in maart opgericht om op zoek te gaan naar een investeerder voor de Opel-vestiging in Antwerpen. Dinsdag kreeg de groep, onder het voorzitterschap van Paul Buysse, de opdracht zijn zoektocht naar investeerders voort te zetten. Op 22 oktober komt de reconversiegroep opnieuw samen. Geely-topman Li Shufu is op bezoek in ons land naar aanleiding van de Europees-Aziatische top in Brussel. Dinsdag nam de CEO al een kijkje in de Volvo-vestiging in Gent. Shufu garandeerde dat er van een afbouw van de fabriek absoluut geen sprake is, wel integendeel.