Electrabel, dat een participatie heeft van 38,5 procent, trekt zich volledig terug uit het kapitaal van de onderneming. Publigas trekt zijn deelname op naar 89,97 procent. De 270.530 aandelen zullen verkocht worden aan 2.350 euro per aandeel, voor een totaal van 636 miljoen.

GDF Suez was wettelijk verplicht haar belang in Fluxys te laten dalen onder de 25 procent. Nu stapt de groep er volledig uit.

"Het akkoord voorziet ook de overdracht van de participatie van de groep GDF Suez in Fluxys LNG aan Fluxys en de overdracht van de deelname in de Interconnector aan een filiaal van Fluxys", zeggen GDF Suez en Publigas in een persbericht. De Interconnector is de operator van de onderzeese pijpleiding tussen Zeebrugge en het Britse Bacton.

Ten slotte zal GDF Suez volledig vrijgesteld zijn van de transitgaranties die toegekend werden aan Fluxys bij het verwerven van Distrigas in juni 2008. Publigas zal de garanties integraal voor zijn rekening nemen.

Meer details zullen de komende dagen uitgewerkt worden. Het goedkeuren van het akkoord door de organen van de betrokken ondernemingen zou de volgende weken moeten gebeuren.

Electrabel, dat een participatie heeft van 38,5 procent, trekt zich volledig terug uit het kapitaal van de onderneming. Publigas trekt zijn deelname op naar 89,97 procent. De 270.530 aandelen zullen verkocht worden aan 2.350 euro per aandeel, voor een totaal van 636 miljoen. GDF Suez was wettelijk verplicht haar belang in Fluxys te laten dalen onder de 25 procent. Nu stapt de groep er volledig uit. "Het akkoord voorziet ook de overdracht van de participatie van de groep GDF Suez in Fluxys LNG aan Fluxys en de overdracht van de deelname in de Interconnector aan een filiaal van Fluxys", zeggen GDF Suez en Publigas in een persbericht. De Interconnector is de operator van de onderzeese pijpleiding tussen Zeebrugge en het Britse Bacton. Ten slotte zal GDF Suez volledig vrijgesteld zijn van de transitgaranties die toegekend werden aan Fluxys bij het verwerven van Distrigas in juni 2008. Publigas zal de garanties integraal voor zijn rekening nemen. Meer details zullen de komende dagen uitgewerkt worden. Het goedkeuren van het akkoord door de organen van de betrokken ondernemingen zou de volgende weken moeten gebeuren.