Volgens de krant zou GDF Suez zijn internationale activiteiten fusioneren met International Power in een vennootschap, waarover het Franse bedrijf de controle zou behouden.

De gesprekken tussen beide bedrijven zouden volgens The Financial Times twee weken terug opgestart en worden maandag voortgezet. GDF Suez kon het nieuws zondagavond niet bevestigen.
In januari liepen de gesprekken over de toenadering tussen beide bedrijven, die sinds eind 2009 van start gingen, af zonder resultaat.

Als het partnerschap tussen het Britse en Franse concern tot stand komt, zou een wereldwijde energiegroep ontstaan. De capaciteit van elektriciteitsproductie van GDF Suez stijgt dan van 68 gigawatt nu naar 100 GW.

International Power, aangesloten bij de beurs in Londen, heeft wereldwijd 45 elektriciteitscentrales in handen en produceert in Groot-Brittannië stroom voor zo'n vier miljoen gezinnen.

GDF Suez bevestigt nieuwe toenaderingsgesprekken

De Franse energiegroep GDF Suez heeft het nieuws ondertussen bevestigd. "Inleidende gesprekken werden opgestart voor een eventuele toenadering tussen International Power en de Energy International-activiteiten (buiten Europa), en bepaalde andere activa in Groot-Brittannië en Turkije" van GDF Suez, zeggen de twee groepen in afzonderlijke, maar bijna identiek geformuleerde persberichten.

Volgens de krant zou GDF Suez zijn internationale activiteiten fusioneren met International Power in een vennootschap, waarover het Franse bedrijf de controle zou behouden. De gesprekken tussen beide bedrijven zouden volgens The Financial Times twee weken terug opgestart en worden maandag voortgezet. GDF Suez kon het nieuws zondagavond niet bevestigen. In januari liepen de gesprekken over de toenadering tussen beide bedrijven, die sinds eind 2009 van start gingen, af zonder resultaat. Als het partnerschap tussen het Britse en Franse concern tot stand komt, zou een wereldwijde energiegroep ontstaan. De capaciteit van elektriciteitsproductie van GDF Suez stijgt dan van 68 gigawatt nu naar 100 GW. International Power, aangesloten bij de beurs in Londen, heeft wereldwijd 45 elektriciteitscentrales in handen en produceert in Groot-Brittannië stroom voor zo'n vier miljoen gezinnen. GDF Suez bevestigt nieuwe toenaderingsgesprekkenDe Franse energiegroep GDF Suez heeft het nieuws ondertussen bevestigd. "Inleidende gesprekken werden opgestart voor een eventuele toenadering tussen International Power en de Energy International-activiteiten (buiten Europa), en bepaalde andere activa in Groot-Brittannië en Turkije" van GDF Suez, zeggen de twee groepen in afzonderlijke, maar bijna identiek geformuleerde persberichten.