Dat is bijna het dubbele in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder (2,95 biljoen won), beter dan verwacht (5 biljoen). De omzet steeg met 22 procent tot 45 biljoen won, of 30 miljard euro.

Dat blijkt uit voorlopige kwartaalcijfers die het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern bekendmaakte. Op 27 april volgen definitieve kwartaalcijfers.

Galaxy

Volgens analisten profiteerde Samsung van een sterke verkoop van smartphones en tablets. De verkoop van smartphones, gsm's en tablets van Samsung in het afgelopen kwartaal wordt geschat op 44 miljoen stuks. Het succes van de Galaxy-reeks heeft van Samsung 's werelds best verkopende smartphonefabrikant gemaakt.

Samsung introduceerde nieuwe modellen, die goed onthaald zijn geweest. (Belga/KVDA)

Dat is bijna het dubbele in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder (2,95 biljoen won), beter dan verwacht (5 biljoen). De omzet steeg met 22 procent tot 45 biljoen won, of 30 miljard euro. Dat blijkt uit voorlopige kwartaalcijfers die het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern bekendmaakte. Op 27 april volgen definitieve kwartaalcijfers. Galaxy Volgens analisten profiteerde Samsung van een sterke verkoop van smartphones en tablets. De verkoop van smartphones, gsm's en tablets van Samsung in het afgelopen kwartaal wordt geschat op 44 miljoen stuks. Het succes van de Galaxy-reeks heeft van Samsung 's werelds best verkopende smartphonefabrikant gemaakt. Samsung introduceerde nieuwe modellen, die goed onthaald zijn geweest. (Belga/KVDA)