Hoewel Galapagos niet bekendmaakt waarvoor het geneesmiddel kan dienen, blijkt uit het persbericht dat de veiligheid van het kandidaat-medicijn verder geëvalueerd wordt waarna het in een klinische studie zal worden getest.

In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica. Die laatste kreeg daarbij een optie op de wereldwijde commerciële rechten voor bepaalde interne programma's van het biotechbedrijf.

Daardoor kan Galapagos tot 73 miljoen euro aan succesbetalingen per programma binnenhalen, aangevuld door royalties. Tot vandaag ontving Galapagos van Janssen Pharmaceutica al 31 miljoen euro.

Biotechbedrijf Galapagos uit Mechelen, dat genoteerd staat op Euronext Brussel, telt ruim 800 medewerkers in zes landen. (Belga/BO)

Hoewel Galapagos niet bekendmaakt waarvoor het geneesmiddel kan dienen, blijkt uit het persbericht dat de veiligheid van het kandidaat-medicijn verder geëvalueerd wordt waarna het in een klinische studie zal worden getest. In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica. Die laatste kreeg daarbij een optie op de wereldwijde commerciële rechten voor bepaalde interne programma's van het biotechbedrijf. Daardoor kan Galapagos tot 73 miljoen euro aan succesbetalingen per programma binnenhalen, aangevuld door royalties. Tot vandaag ontving Galapagos van Janssen Pharmaceutica al 31 miljoen euro. Biotechbedrijf Galapagos uit Mechelen, dat genoteerd staat op Euronext Brussel, telt ruim 800 medewerkers in zes landen. (Belga/BO)