Met de uitbreiding komt het totaal aantal programma's op vier. Het doel van deze alliantie is het ontwikkelen van nieuwe antilichaam-medicijnen voor bot- en gewrichtsziekten als reuma, botontkalking en artrose.

De samenwerking was aanvankelijk gebaseerd op drie targets die betrokken zijn bij bot- en gewrichtsziekten.

'Voor het eerste target zijn inmiddels antilichamen met een hoge specificiteit ontwikkeld, en deze worden nu getest in ziektemodellen, zowel in vitro en in vivo. Parallel hieraan heeft Galapagos extra targets ontdekt die geschikt zijn voor antilichaam-ontwikkeling. Galapagos en MorphoSys hebben hieruit een vierde target geselecteerd', legt het persbericht uit.

Over eventuele financiële implicaties van de uitbreiding van de alliantie geeft Galapagos geen informatie.

Met de uitbreiding komt het totaal aantal programma's op vier. Het doel van deze alliantie is het ontwikkelen van nieuwe antilichaam-medicijnen voor bot- en gewrichtsziekten als reuma, botontkalking en artrose. De samenwerking was aanvankelijk gebaseerd op drie targets die betrokken zijn bij bot- en gewrichtsziekten.'Voor het eerste target zijn inmiddels antilichamen met een hoge specificiteit ontwikkeld, en deze worden nu getest in ziektemodellen, zowel in vitro en in vivo. Parallel hieraan heeft Galapagos extra targets ontdekt die geschikt zijn voor antilichaam-ontwikkeling. Galapagos en MorphoSys hebben hieruit een vierde target geselecteerd', legt het persbericht uit. Over eventuele financiële implicaties van de uitbreiding van de alliantie geeft Galapagos geen informatie.