Op Euronext Brussel schiet het aandeel van Galapagos dinsdagmorgen 23 procent hoger, wat overeenstemt met de grootste dagwinst sinds februari 2009. Tegen het middaguur bedraagt de winst nog 21 procent tot 7 euro.

Aan de basis van de forse winst liggen de positieve resultaten van het kandidaat-medicijn GLP0634. Uit een studie bij 36 reumapatiënten blijkt dat na vier weken bij 83 procent van de patiënten een duidelijke verbetering werd vastgesteld.

Het Belgische Galapagos is niet het enige farmaceutische bedrijf dat zich focust op een pil tegen reuma. Ook concurrenten zoals Pfizer werkt aan een reumapil. Voorlopig bestaan enkel geneesmiddelen in injectie-vorm, dus voorspelt een pil heel revolutionair en dus lucratief te zijn.

Het pilletje van Galapagos wordt in de nabije toekomst onderwerp van verdere studie. Het middel zou ten vroegste tegen 2016 op de markt kunnen komen. (Belga/BO)

Op Euronext Brussel schiet het aandeel van Galapagos dinsdagmorgen 23 procent hoger, wat overeenstemt met de grootste dagwinst sinds februari 2009. Tegen het middaguur bedraagt de winst nog 21 procent tot 7 euro.Aan de basis van de forse winst liggen de positieve resultaten van het kandidaat-medicijn GLP0634. Uit een studie bij 36 reumapatiënten blijkt dat na vier weken bij 83 procent van de patiënten een duidelijke verbetering werd vastgesteld. Het Belgische Galapagos is niet het enige farmaceutische bedrijf dat zich focust op een pil tegen reuma. Ook concurrenten zoals Pfizer werkt aan een reumapil. Voorlopig bestaan enkel geneesmiddelen in injectie-vorm, dus voorspelt een pil heel revolutionair en dus lucratief te zijn. Het pilletje van Galapagos wordt in de nabije toekomst onderwerp van verdere studie. Het middel zou ten vroegste tegen 2016 op de markt kunnen komen. (Belga/BO)