FNG, dat vandaag een omzet van een half miljard noteert, herbergt tien merken, waaronder Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Miss Etam en Brantano.

In België en Nederland telt het bedrijf meer dan 500 winkels en 3.000 werknemers. FNG groeit vooral dankzij grote overnames, maar het parcours loopt niet altijd over rozen.

Tijdens de beginperiode stonden de drie oprichters op zekere dag met oudjaar aan de voordeur van hun bedrijf. Het water stond hen aan de lippen door een verschroeiende schuldenlast en nood aan nieuw werkkapitaal.

"We keken naar elkaar en iemand vroeg of we de deur in het nieuwe jaar wel weer zouden openen. Is het nu game over? Gelukkig waren we met drie om elkaar opnieuw moed in te spreken," zegt Dieter Penninckx, CEO van FNG.

Z-Talk Goossens kun je zaterdagochtend vanaf 11 uur bekijken op Kanaal Z, of nu al hieronder:

FNG, dat vandaag een omzet van een half miljard noteert, herbergt tien merken, waaronder Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Miss Etam en Brantano. In België en Nederland telt het bedrijf meer dan 500 winkels en 3.000 werknemers. FNG groeit vooral dankzij grote overnames, maar het parcours loopt niet altijd over rozen. Tijdens de beginperiode stonden de drie oprichters op zekere dag met oudjaar aan de voordeur van hun bedrijf. Het water stond hen aan de lippen door een verschroeiende schuldenlast en nood aan nieuw werkkapitaal. "We keken naar elkaar en iemand vroeg of we de deur in het nieuwe jaar wel weer zouden openen. Is het nu game over? Gelukkig waren we met drie om elkaar opnieuw moed in te spreken," zegt Dieter Penninckx, CEO van FNG.