Het Franse industrie- en mediabedrijf Lagardère, dat 7,5 procent van EADS bezit, is het niet eens met de fusie omdat onvoldoende aangetoond zou zijn dat door een fusie van EADS en BAE waarde wordt gecreëerd voor de Franse aandeelhouders van EADS. De voorwaarden voor de fusie zijn op dit moment 'onbevredigend', aldus Lagardère.

EADS en BAE maakten in september bekend een fusie te overwegen. De bedrijven hebben tot 10 oktober de tijd om met meer informatie over de plannen naar buiten te komen.

Vindt de fusie uiteindelijk plaats, dan zouden de twee concerns wereldleider op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie kunnen worden. (Belga/BO)

Het Franse industrie- en mediabedrijf Lagardère, dat 7,5 procent van EADS bezit, is het niet eens met de fusie omdat onvoldoende aangetoond zou zijn dat door een fusie van EADS en BAE waarde wordt gecreëerd voor de Franse aandeelhouders van EADS. De voorwaarden voor de fusie zijn op dit moment 'onbevredigend', aldus Lagardère. EADS en BAE maakten in september bekend een fusie te overwegen. De bedrijven hebben tot 10 oktober de tijd om met meer informatie over de plannen naar buiten te komen. Vindt de fusie uiteindelijk plaats, dan zouden de twee concerns wereldleider op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie kunnen worden. (Belga/BO)