Dat schrijft De Tijd.

De gesprekken werden pas onlangs opgestart en zitten nog een preliminair stadium. Van een akkoord is dan ook nog geen sprake, aldus de krant.

Voor de Belgische markt zou een fusie geen problemen opleveren. Albert Heijn heeft een 30-tal winkels in België, onvoldoende voor een noemenswaardig marktaandeel. Maar in combinatie met het 22 procent marktaandeel van Delhaize, wordt marktleider Colruyt wel onttroond.

Amerikaanse markt

In de VS zou de nieuwe groep actief worden over bijna de hele oostkust, van Maine tot Georgia.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de twee distributiegroepen praten over een alliantie. Dat gebeurde al een keer in 2006-2007. De gesprekken waren vergevorderd, maar de fusie sprong uiteindelijk af op de structuur: Delhaize drong aan op een fusie tussen gelijken, maar dat ging te ver voor het grotere Ahold. De Tijd merkt op dat beide groepen vandaag, als gevolg van recente herstructureringen, minder problemen hebben en meer complementair zijn.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De gesprekken werden pas onlangs opgestart en zitten nog een preliminair stadium. Van een akkoord is dan ook nog geen sprake, aldus de krant.Voor de Belgische markt zou een fusie geen problemen opleveren. Albert Heijn heeft een 30-tal winkels in België, onvoldoende voor een noemenswaardig marktaandeel. Maar in combinatie met het 22 procent marktaandeel van Delhaize, wordt marktleider Colruyt wel onttroond. In de VS zou de nieuwe groep actief worden over bijna de hele oostkust, van Maine tot Georgia. Het is trouwens niet de eerste keer dat de twee distributiegroepen praten over een alliantie. Dat gebeurde al een keer in 2006-2007. De gesprekken waren vergevorderd, maar de fusie sprong uiteindelijk af op de structuur: Delhaize drong aan op een fusie tussen gelijken, maar dat ging te ver voor het grotere Ahold. De Tijd merkt op dat beide groepen vandaag, als gevolg van recente herstructureringen, minder problemen hebben en meer complementair zijn.(Belga/RR)