Volgens het persagentschap Bloomberg - op basis van bronnen dicht bij het dossier - proberen de onderhandelaars nog deze maand een akkoord te bereiken.

Op 12 mei bevestigden Delhaize en Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, dat verkennende gesprekken hadden plaatsgevonden met het oog op een fusie.

Volgens de bronnen van Bloomberg mikken de onderhandelaars op een akkoord nog voor de start van de zomervakantie. Er is aan beide zijden optimisme, luidt het.

De onderhandelaars mikken op een deal die 300 à 700 miljoen euro besparingen kan opleveren. Er kan naar verluidt bespaard worden in aankoop, logistiek, administratie en hoofdkantoren. Er zou geen sprake zijn van vestigingen die de deuren moeten sluiten, aangezien er geografisch weinig overlapping is.

Bij Delhaize en Ahold wordt voorlopig niet gereageerd op de berichtgeving. (Belga/BO)

Volgens het persagentschap Bloomberg - op basis van bronnen dicht bij het dossier - proberen de onderhandelaars nog deze maand een akkoord te bereiken. Op 12 mei bevestigden Delhaize en Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, dat verkennende gesprekken hadden plaatsgevonden met het oog op een fusie. Volgens de bronnen van Bloomberg mikken de onderhandelaars op een akkoord nog voor de start van de zomervakantie. Er is aan beide zijden optimisme, luidt het.De onderhandelaars mikken op een deal die 300 à 700 miljoen euro besparingen kan opleveren. Er kan naar verluidt bespaard worden in aankoop, logistiek, administratie en hoofdkantoren. Er zou geen sprake zijn van vestigingen die de deuren moeten sluiten, aangezien er geografisch weinig overlapping is. Bij Delhaize en Ahold wordt voorlopig niet gereageerd op de berichtgeving. (Belga/BO)