Bij de fusie komt 70 procent van de aandelen in handen van de aandeelhouders van Degroof. Dat schrijft De Tijd.

De fusie zou volgens de financiële krant zo goed als rond zijn. De twee groepen moeten nog enkel het fiat van de toezichthouders, de Nationale Bank (NBB) en de Europese Centrale Bank (ECB) krijgen.

Banenverlies

De fusiegesprekken mondden uit in een structuur waarin de aandeelhouders van Degroof 70 procent van de aandelen in handen krijgen en die van Petercam 30 procent.

Door het schrappen van dubbele functies zouden 10 à 15 procent van de banen verdwijnen. Degroof telt een duizendtal werknemers, Petercam ruim 400.

Philippe Masset, de eerste Degroof-topman die buitenshuis werd gevonden, wordt de directievoorzitter van de fusiegroep. (Belga/NS)

Bij de fusie komt 70 procent van de aandelen in handen van de aandeelhouders van Degroof. Dat schrijft De Tijd. De fusie zou volgens de financiële krant zo goed als rond zijn. De twee groepen moeten nog enkel het fiat van de toezichthouders, de Nationale Bank (NBB) en de Europese Centrale Bank (ECB) krijgen. De fusiegesprekken mondden uit in een structuur waarin de aandeelhouders van Degroof 70 procent van de aandelen in handen krijgen en die van Petercam 30 procent.Door het schrappen van dubbele functies zouden 10 à 15 procent van de banen verdwijnen. Degroof telt een duizendtal werknemers, Petercam ruim 400. Philippe Masset, de eerste Degroof-topman die buitenshuis werd gevonden, wordt de directievoorzitter van de fusiegroep. (Belga/NS)