Delhaize en Ahold, de Nederlandse moedermaatschappij van Albert Heijn, zijn vorig jaar wereldwijd gefuseerd. Behalve in België. De fusie kan hier nog niet doorgaan, omdat Albert Heijn nog steeds niet aan die belangrijke voorwaarde van de Belgische Mededingingsautoriteit voldoet. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

Winkels in de etalage

"Zolang de winkels niet zijn verkocht, blijven Albert Heijn en Delhaize in België concurrenten", zegt Maud van Gaal, woordvoerster van Ahold Delhaize. Ahold Delhaize wil niets over de onderhandelingen zeggen. Het is volgens de Mediahuis-kranten wel al duidelijk dat Carrefour en Colruyt vandaag geen plan hebben om de winkels over te nemen.

"De frustratie bij het personeel is groot", zegt een van de werknemers. Het personeel klaagt ook het gebrek aan investeringen in de acht winkels en het gebrek aan motivatie bij de interimkrachten aan.

Het gaat om de Albert Heijn-winkels op de Groenplaats en het Kiel in Antwerpen, en de winkels in Turnhout,Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Oudenaarde en de vestiging in de Overpoortstraat in Gent.

Delhaize en Ahold, de Nederlandse moedermaatschappij van Albert Heijn, zijn vorig jaar wereldwijd gefuseerd. Behalve in België. De fusie kan hier nog niet doorgaan, omdat Albert Heijn nog steeds niet aan die belangrijke voorwaarde van de Belgische Mededingingsautoriteit voldoet. Dat berichten de kranten van Mediahuis. "Zolang de winkels niet zijn verkocht, blijven Albert Heijn en Delhaize in België concurrenten", zegt Maud van Gaal, woordvoerster van Ahold Delhaize. Ahold Delhaize wil niets over de onderhandelingen zeggen. Het is volgens de Mediahuis-kranten wel al duidelijk dat Carrefour en Colruyt vandaag geen plan hebben om de winkels over te nemen. "De frustratie bij het personeel is groot", zegt een van de werknemers. Het personeel klaagt ook het gebrek aan investeringen in de acht winkels en het gebrek aan motivatie bij de interimkrachten aan. Het gaat om de Albert Heijn-winkels op de Groenplaats en het Kiel in Antwerpen, en de winkels in Turnhout,Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Oudenaarde en de vestiging in de Overpoortstraat in Gent.