De groep kleine aandeelhouders heeft het bedrijf en zijn bestuurders gedagvaard voor de ondernemingsrechtbank van Turnhout. Ze eist een schadevergoeding van bijna een miljard euro. 'Opdat de tussen te komen rechterlijke beslissing met betrekking tot de aanstelling van een college van deskundigen een nuttig effect zou kunnen hebben (...) is de FSMA van mening dat Nyrstar de beslissing tot invereffeningstelling moet uitstellen tot minstens 3 maanden nadat over deze aangelegenheid een definitieve rechterlijke beslissing zal zijn gevallen', klinkt het in een mededeling.

Het rommelt al een tijd bij de Belgische beursgenoteerde groep, die vorig jaar gered moest worden door hoofdaandeelhouder Trafigura. De kleine aandeelhouders werden daar de dupe van, want het resultaat is voor hen een de facto onteigening. Sindsdien is er een juridische strijd gaande op verschillende fronten. De aandeelhouders willen dat onder andere de huidige bestuurders worden veroordeeld tot het betalen van - voorlopig - minstens 982 miljoen euro aan de vennootschap. Individueel eisen ze nog eens 1 euro schadevergoeding.

Nyrstar en zijn raad van bestuur ontkennen dat ze in de fout gingen. Ze zullen zich naar eigen zeggen dan ook "sterk verdedigen".

De groep kleine aandeelhouders heeft het bedrijf en zijn bestuurders gedagvaard voor de ondernemingsrechtbank van Turnhout. Ze eist een schadevergoeding van bijna een miljard euro. 'Opdat de tussen te komen rechterlijke beslissing met betrekking tot de aanstelling van een college van deskundigen een nuttig effect zou kunnen hebben (...) is de FSMA van mening dat Nyrstar de beslissing tot invereffeningstelling moet uitstellen tot minstens 3 maanden nadat over deze aangelegenheid een definitieve rechterlijke beslissing zal zijn gevallen', klinkt het in een mededeling.Het rommelt al een tijd bij de Belgische beursgenoteerde groep, die vorig jaar gered moest worden door hoofdaandeelhouder Trafigura. De kleine aandeelhouders werden daar de dupe van, want het resultaat is voor hen een de facto onteigening. Sindsdien is er een juridische strijd gaande op verschillende fronten. De aandeelhouders willen dat onder andere de huidige bestuurders worden veroordeeld tot het betalen van - voorlopig - minstens 982 miljoen euro aan de vennootschap. Individueel eisen ze nog eens 1 euro schadevergoeding.Nyrstar en zijn raad van bestuur ontkennen dat ze in de fout gingen. Ze zullen zich naar eigen zeggen dan ook "sterk verdedigen".