De storm rond de Vlaamse stroomtaks is nog lang niet gaan liggen. Zowel Open Vld als oppositiepartij sp.a blijven met scherp op elkaar schieten. Eerder beschuldigden de socialisten de regeringspartij ervan dat de stroomheffing alleenstaanden onevenredig treft en de bedrijven grotendeels buiten schot blijven.

"De oppositie gooit graag alles op een hoop", reageerde Gwendolyn Rutten, de voorzitster van Open Vld gisteren in de Zevende Dag op de aantijgingen van sp.a. Volgens haar wordt de Freya-factuur voor de helft betaald door de bedrijven. "De puinhoop uit het verleden moet eerst worden opgekuist. Als je die puinhoop laat liggen, wordt hij alleen maar groter. Dat opkuisen is niet altijd fijn, maar het moet wel gebeuren", luidde het.

Alternatieven

In een open brief aan de liberale minister benadrukt de vorige minister van Energie, Freya Van den Bossche, dat er alternatieven zijn voor de stroomtaks. Zij pleit voor een spreiding van de kosten in de tijd, in combinatie met een jaarlijkse inbreng uit de begroting en een "fatsoenlijke bijdrage van bedrijven die flink wat winst maken met groenestroomcertificaten".

Daarnaast reageert de voormalige minister van Energie op de kritiek van Turtelboom aan haar adres. In De Morgen zei de liberale afgelopen weekend dat Van den Bossche haar baan als minister van Energie niet goed heeft gedaan. "Zij en haar partij hebben bewust een electorale strategie gevolgd om groene kiezers te plezieren met subsidies", klonk het.

Onzin, reageert Van den Bossche in haar brief: "Ik heb gedaan wat ik moest doen." Daarbij verwijst ze naar een poging een snelle wijziging in de steunbedragen door het parlement te jagen. "Een hold-up op de sector werd het genoemd. Het zou faillissementen regenen en enkel ik zou daarvoor verantwoordelijk zijn."

De storm rond de Vlaamse stroomtaks is nog lang niet gaan liggen. Zowel Open Vld als oppositiepartij sp.a blijven met scherp op elkaar schieten. Eerder beschuldigden de socialisten de regeringspartij ervan dat de stroomheffing alleenstaanden onevenredig treft en de bedrijven grotendeels buiten schot blijven. "De oppositie gooit graag alles op een hoop", reageerde Gwendolyn Rutten, de voorzitster van Open Vld gisteren in de Zevende Dag op de aantijgingen van sp.a. Volgens haar wordt de Freya-factuur voor de helft betaald door de bedrijven. "De puinhoop uit het verleden moet eerst worden opgekuist. Als je die puinhoop laat liggen, wordt hij alleen maar groter. Dat opkuisen is niet altijd fijn, maar het moet wel gebeuren", luidde het. In een open brief aan de liberale minister benadrukt de vorige minister van Energie, Freya Van den Bossche, dat er alternatieven zijn voor de stroomtaks. Zij pleit voor een spreiding van de kosten in de tijd, in combinatie met een jaarlijkse inbreng uit de begroting en een "fatsoenlijke bijdrage van bedrijven die flink wat winst maken met groenestroomcertificaten".Daarnaast reageert de voormalige minister van Energie op de kritiek van Turtelboom aan haar adres. In De Morgen zei de liberale afgelopen weekend dat Van den Bossche haar baan als minister van Energie niet goed heeft gedaan. "Zij en haar partij hebben bewust een electorale strategie gevolgd om groene kiezers te plezieren met subsidies", klonk het. Onzin, reageert Van den Bossche in haar brief: "Ik heb gedaan wat ik moest doen." Daarbij verwijst ze naar een poging een snelle wijziging in de steunbedragen door het parlement te jagen. "Een hold-up op de sector werd het genoemd. Het zou faillissementen regenen en enkel ik zou daarvoor verantwoordelijk zijn."